Praktiski
Receptes

Japāņu tsukemono – sulīgi skābēti kāposti ar patīkamu jūras garšas niansi0

Foto: Aija Geida

Sastāvdaļas
• 600 g galviņkāpostu
• 200 g garā gurķa
• neliels čili pipars
• ēdamkarote sālītu jūraskāpostu
• 2 tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Galviņkāpostu nomazgā, pārgriež uz pusēm, izņem kacenu, kāpostu sagriež 2–3 cm kvadrātiņos un ieliek pārtikas poletilēna maisiņā ar aizspiežamām malām. Gurķi pārgriež uz pusēm, sagriež šķēlītēs (ja miza bieza, nomizo) un pievieno kāpostiem. Čili piparu sagriež sīkos gabaliņos un pieliek dārzeņiem. Pēc tam pieber sālītu, kaltētu jūraskāpostu (var aizvietot ar sasmalcinātu suši nori lapu) un turpat maisiņā visu samaisa. Tad ar rokām mazliet samīca kāpostu, lai tas atsulojas. Izspiež no maisiņa gaisu un rūpīgi aiztaisa ciet. Maisiņu ieliek traukā ar augstām malām un virsū uzliek slogu. Notur divas diennaktis istabas temperatūrā, pēc tam notecina lieko šķidrumu. Ja nepasniedz uzreiz, uzglabā ledusskapī. Tradicionāli pasniedz mazos trauciņos, pārkaisītus ar grauzdētām sezama sēkliņām, labi garšo, pārlieti ar sojas mērci. Japānā tsukemono kā piedevu pasniedz pie ļoti daudziem ēdieniem.

Iznāk sulīgi kāposti ar patīkamu jūras garšas niansi.

LA.lv
IL
INESE LIEPIŅA
Praktiski
Brokastu granola – veselīgam dienas sākumam
12 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Karstā kūpināšana katrai gaumei. 4 dažādu kūpinātavu shēmas ar veidošanas aprakstiem
22 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Jumtu labāk sakopt sausā laikā, nevis kad jau pil griesti
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Ekonomika
Izstrādātā garantēto atlīdzību izmaksu kārtība pensionāriem esot nesaprotama
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
FOTO: Latvijas un Lietuvas prezidentu tikšanās uz Latvijas-Lietuvas robežas Grenctālē
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Sekojot Baltijas valstu paraugam, tūkstošiem “Honkongas ceļa” dalībnieku apliecina savu vienotību
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Brīvdienās būs lielākoties saulains laiks
5 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Rīgā nav ievērības cienīga pieminekļa “Baltijas ceļam”
2 stundas