Praktiski
Receptes

Jāņu siers liepziedu omletē. 2 varianti – siltais un aukstais ēdiens 16

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas vienai porcijai omletei – 4 olas, 4 karotes saldā krējuma, sauja saplucinātu liepziedu (bez kātiņiem), šķipsniņa sāls.

Pildījumam – 100 g Jāņu siera.

Piedevas – 100 g ziedkāpostu, 3 jaunie kartupeļi, 2 jaunie burkāni, 3 mazas galda bietītes, sauja zaļo zirnīšu, 50 g sviesta, ķimenes, timiāns, biešu pulveris.

Pagatavošana.

Olas sakuļ ar saldo krējumu, iemaisa liepziedus un sāli, cep omleti. To pārgriež uz pusēm. Katru pusi pilda ar sagrieztu, uz pannas grilētu Jāņu sieru. Kārto uz šķīvja. Pirmajā variantā pasniedz ar sviestā apceptiem kartupelīšiem, kam pievienotas ķimenes un timiāns, ar tvaicētiem burkāniem, bietītēm un blanšētiem zirnīšiem.

Otrais variants (aukstais): ar Jāņu sieru pildītu omleti pasniedz aukstu ar gabaliņos sagrieztu cukini, ceptiem ziedkāpostiem, zaļajiem zirņiem un biešu pulveri.

Ēdienu rotā ar taurenīšiem, izgrieztiem no burkāniem.

Lorem ipsum
FOTO: Leta
LA.lv