Praktiski
Receptes

Jāņu siers liepziedu omletē. 2 varianti – siltais un aukstais ēdiens0

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas vienai porcijai omletei – 4 olas, 4 karotes saldā krējuma, sauja saplucinātu liepziedu (bez kātiņiem), šķipsniņa sāls.

Pildījumam – 100 g Jāņu siera.

Piedevas – 100 g ziedkāpostu, 3 jaunie kartupeļi, 2 jaunie burkāni, 3 mazas galda bietītes, sauja zaļo zirnīšu, 50 g sviesta, ķimenes, timiāns, biešu pulveris.

Pagatavošana.

Olas sakuļ ar saldo krējumu, iemaisa liepziedus un sāli, cep omleti. To pārgriež uz pusēm. Katru pusi pilda ar sagrieztu, uz pannas grilētu Jāņu sieru. Kārto uz šķīvja. Pirmajā variantā pasniedz ar sviestā apceptiem kartupelīšiem, kam pievienotas ķimenes un timiāns, ar tvaicētiem burkāniem, bietītēm un blanšētiem zirnīšiem.

Otrais variants (aukstais): ar Jāņu sieru pildītu omleti pasniedz aukstu ar gabaliņos sagrieztu cukini, ceptiem ziedkāpostiem, zaļajiem zirņiem un biešu pulveri.

Ēdienu rotā ar taurenīšiem, izgrieztiem no burkāniem.

Foto-Anda Krauze
LA.lv
AG
Aija Geida
Praktiski
Žāvētava augļiem un dārzeņiem. Kā izgatavot pašam
16 stundas
ĢK
Ģirts Kasparāns
Praktiski
Ko tik neizdomā. Miskaste, kura pati iztīrās
16 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
7 svarīgi jautājumi par piemiņas vietām
18 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA/AFP
Pasaulē
Britu ārlietu ministrs: Aizturot “Stena Impero” Irāna izvēlas bīstamu ceļu
7 minūtes
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Irānas sagrābtais britu kuģis noenkurots ostā; izmeklēs iespējamu sadursmi
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Divas pašvaldības izslēdz savus izdevumus no masu informācijas līdzekļu reģistra
2 stundas
LE
LETA
Ekonomika
LED gaismekļu ražotājs “Vizulo” jaunās tehnoloģijās ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu eiro
45 minūtes
VK
Vita Krauja
Kultūra
Māksla kā vienīgais dzīvesveids. Saruna ar mākslinieku dinastijas turpinātāju Indriķi Ģelzi
5 stundas