Receptes, Uzkodas un salāti

Jāņu siera kompliments – neparasta uzkoda svētku galdam

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas vienai porcijai – 100 g Jāņu siera, 4 gab. rabarberu stienīšu, 50 g meža zemeņu, sausserža ogu, sarkano skābeņu lapas, sauja graudu (pēc izvēles). Svaigs gurķis, sviests, piedevas pie sviesta – biešu pulveris un zaļumi.

Marinādei – ūdens, anīss, kanēļa standziņa, krustnagliņas, medus, balzamiko etiķis (daudzumu izvēlas saimniece pēc savas garšas).

Pagatavošana.

Sieru sagriež gabaliņos un uz karstas pannas apcep. Rabarberiem novelk miziņu, tos sagriež gabaliņos un iemarinē uz diennakti, pievieno svaigu timiānu. Apcep sviestā, ietin sarkanās skābeņu lapās. Piedevai var izmantot mārrutku sviestu.

Pievienot komentāru