Dzērieni, Receptes

Ja negaršo ūdens, pagatavo garšīgu aromatizēto dzērienu bez cukura. Vairākas idejas!

Foto-Shutterstock

Vislabāk slāpes var veldzēt ar ūdeni. Ja to grūti iedzert, var pagatavot garšīgu aromatizēto ūdeni, kas līdzinās limonādei, tikai tam nepievieno cukuru.

Ja ļoti gribas dzert, ar limonādi slāpes nevar remdēt, jo tai bagātīgi pievienots cukurs, kas rosina vēl lielākas slāpes. Karstajās dienās, kad daudz svīstam, tikai tīrs ūdens bez saldvielām palīdz atgūt organismā izjaukto līdzsvaru.

Lai aromatizētais ūdens labi garšotu, svarīgi izvēlēties kvalitatīvu pamatu – pašam ūdenim jābūt bez piegaršas, tīram un garšīgam. Vislabākais ir avota ūdens, bet var lietot arī tīru akas ūdeni, novārītu krāna ūdeni, kā arī minerālūdeni (ar gāzi un bez tās). Lai būtu izteikti atvēsinošs efekts, krūkā ar ūdeni ieber ledus gabaliņus.

Avenes aromatizē un iekrāso jebkuru dzērienu. Krūzē ieber sauju aveņu, pievieno saplucinātas vai sakapātas piparmētras un uzlej aukstu ūdeni. Pēc pusstundas ūdens jau patīkami smaržo un iekrāsojies rozā tonī. Piparmētru atvēsinošo efektu var just, ja ūdenī tās stāvējušas divas stundas. Garšas dažādošanai var pieliet nesaldinātu apelsīna sulu – tā labi sader kopā ar avenēm.

Dzērienam patīkamu garšu un aromātu piešķir persiki. Augļus sagriež mazos gabaliņos, liek krūzē, pievieno dažas piparmētru lapiņas un piespiež citrona sulu. Uzlej gāzētu minerālūdeni un pieliek ledus gabaliņus. Var izmantot arī negāzētu ūdeni un ļaut aromatizētajam ūdenim pāris stundas iestāvēties, tad persiku garša ir izteiktāka un piparmētras labāk jūtamas.

Laimam ir izteiktāka, piesātinātāka garša nekā citronam. To sagriež šķēlītēs, liek krūzē, pievieno saplucinātas bazilika lapiņas, mazliet citrona sulas un nedaudz rīvēta ingvera. Ļoti atspirdzinošs un uzmundrinošs dzēriens.

Lieliska savienība ir laims ar ķiršiem. Laimu sagriež šķēlītēs, ķiršus pārdala uz pusēm un izņem kauliņus. Visu ber krūzē, pārlej ar ūdeni un atstāj stundu ievilkties. Šo dzērienu var gatavot uzreiz glāzēs un pasniegt ar ledus gabaliņiem.

Pievienot komentāru