Praktiski
Receptes

Igauņu skābētu kāpostu 
un cūkgaļas sautējums 
(Mulgikapsad)0

Sastāvdaļas: 700 g cauraugušas, diezgan treknas cūkgaļas, 1 kg skābētu kāpostu ar burkāniem, 200 g grūbu, cukurs pēc garšas, ūdens.

 

Kā gatavot?

Vispirms katlā liek lielos gabalos sagrieztu diezgan treknu, cauraugušu cūkgaļu. To nosedz ar skābētiem kāpostiem (vislabāk iederas tie, kam pievienoti rīvēti burkāni), bet trešajā kārtā liek grūbas. Pārlej ūdeni, lai tas sniegtos vismaz vienu centimetru pāri grūbām, un uz lēnas uguns sutina divas stundas. Pieber mazliet cukura, sāli ne. Nemaisa, bet uzmana, lai sautējumam netrūktu ūdens. Praktiskais igaunis šo sautējumu pilda burkās, liek ledusskapī un, kad sakārojas, no tā vāra skābētu kāpostu zupu, pievienojot gabaliņos sagrieztus svaigos kartupeļus.

 

LA.lv
IB
Indulis Burka
Praktiski
Videozvans – ekstra vai nepieciešamība? Kādas funkcijas tam piemīt? Kā ierīkot?
21 stundas
JK
JĀNIS KRĒĶIS
Praktiski
Suņi pazīst saimnieka balsi un saprot viņa teikto
1 diena
Inuta Šaroka
Praktiski
Sapņu ķērājs – košs akcents vakarēšanai uz terases, iekarams kokā vai vigvamā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Ekonomika
Apstiprināts lielākais ES fondu projekts – Latvijas dzelzceļa elektrifikācija
20 minūtes
LA
LA.LV
Ekonomika
FOTO: Latvijā palaists pirmais 5G internets LMT tīklā un iedarbināts pirmais 5G rūteris
52 minūtes
LE
LETA
Latvijā
IKVD min, kur varētu būt notikuši pārkāpumi LU rektora vēlēšanās
3 stundas
LE
LETA/AFP
Pasaulē
Tiesa Francijā noraida prāmja “Estonia” katastrofas upuru tuvinieku prasību
50 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
VARAM: Rīgas domei būs jāskaidro līgums ar atkritumu apsaimniekotāju “Tīrīga”
1 stunda