Praktiski
Receptes

Ideāls variants ātrām vakariņām: kvinoja ar zirnīšu–baklažānu mērci 16

Foto – Aija Geida

Konservēti zaļie zirnīši ir laba pamatsastāvdaļa steidzīgai maltītei. Kopā ar dārzeņiem vai graudaugiem no tiem var pagatavot ēdienu 10–15 minūtēs.

Kvinoja ar zirnīšu–baklažānu mērci
• 200 g baltās kvinojas
• 400 ml ūdens
• 400 g konservētu zaļo zirnīšu
• liels baklažāns
• 2 ķiploka daiviņas
• 6 (2+4) ēdamkarotes augu eļļas
• ⅔ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote sāls

Katlā uzsilda 2 ēdamkarotes augu eļļas, apcep kvinoju, pārlej karstu ūdeni, pievieno pustējkaroti sāls un vāra 3–5 minūtes. Noslēdz uguni un ļauj kvinojai uzbriest. Baklažānu nomazgā, sagriež šķēlēs, apkaisa ar sāli un ļauj 10 minūtes pastāvēt, lai sāls izvelk ūdeni. Ūdens lāsītes no baklažāna noslauka ar virtuves papīra dvieli (tā var atbrīvoties no iespējamā rūgtuma). Baklažānus sagriež kubiņos. Ķiploka daiviņas nomizo un sīki sakapā. Pannā uzkarsē atlikušo augu eļļu, pievieno baklažānus, sāli, sakapātas ķiploka daiviņas, maltus melnos piparus un apcep, līdz baklažānu gabaliņi kļūst caurspīdīgi. Pieliek konservētus zaļos zirnīšus ar visu šķidrumu un cep 2–3 minūtes. Šķīvī liek kvinoju, to pārlej ar baklažānu–zirnīšu mērci.

Ja negaršo kvinoja, ēdienu gatavo ar izvārītiem griķiem.

UZZIŅA

• Konservētie zaļie zirnīši ir maigāki un tumīgāki nekā saldētie. Tiem ir atšķirīga arī krāsa.

• Ja zirnīši ir sāļi (pirms pievieno ēdienam, tos pagaršo), receptē norādītais sāls daudzums jāsamazina.

• Lai konservētie zirnīši nezaudētu savu konsistenci, tos pievieno ēdiena gatavošanas beigās.

LA.lv