Receptes, Uzkodas un salāti

Humoss ar papriku un saulē kaltētiem tomātiem

Foto - Aija Geida

Sastāvdaļas
• 200 g izvārītu turku zirņu
• liela sarkana paprika
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 6 saulē kaltētu tomātu pusītes
• ķiploka daiviņa
• šķipsniņa čili pulvera
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Papriku nomazgā, sagriež strēmelītēs un strauji apcep uz pannas, lai paprika apbrūnē. Var cept cepeškrāsnī, pirms tam apslakot ar olīveļļu (200 °C aptuveni 10 minūtes). Kaltētu tomātus pusītes sagriež strēmelēs. Ķiploku sakapā.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz iegūta vijīga, viendabīga masa.
Ja nevēlas pikantu humusu, čili neliek. Ja turku zirņi ir sausi, var pievienot vēl nedaudz eļļas.

Pievienot komentāru