Praktiski
Receptes

Humoss ar papriku un saulē kaltētiem tomātiem 0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 200 g izvārītu turku zirņu
• liela sarkana paprika
• 4 ēdamkarotes olīveļļas
• 3 ēdamkarotes citrona sulas
• 6 saulē kaltētu tomātu pusītes
• ķiploka daiviņa
• šķipsniņa čili pulvera
• ⅓–½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Papriku nomazgā, sagriež strēmelītēs un strauji apcep uz pannas, lai paprika apbrūnē. Var cept cepeškrāsnī, pirms tam apslakot ar olīveļļu (200 °C aptuveni 10 minūtes). Kaltētu tomātus pusītes sagriež strēmelēs. Ķiploku sakapā.
Visas sastāvdaļas liek blenderī un kuļ, līdz iegūta vijīga, viendabīga masa.
Ja nevēlas pikantu humusu, čili neliek. Ja turku zirņi ir sausi, var pievienot vēl nedaudz eļļas.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Īpašums par parādiem tiek pārdots izsolē. Kādos gadījumos izsoli var atzīt par nelikumīgu?
17 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Burkānu krēmzupa ar apelsīnu sulu
19 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei
19 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolu varēs pabeigt, vispār nelasot latviešu literatūru?
41 minūtes
LE
LETA/LA.lv
Latvijā
Zināms, cik labi būs redzama dārgā simtgades uguņošana
43 minūtes
LA
LA.lv
Latvijā
Guntis Kalme: Nedomāsim, ka patriotisms ir pārliecība par savas valsts perfektumu
38 minūtes
JL
Juris Lorencs
Latvijā
No vārda “nacionāls” nevajag kautrēties. Saruna ar profesori Maiju Kūli 1
Intervija 12 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Pie apvāršņa parādās grupējums, kas izkrāpj pamatīgas naudas summas. Andis brīdina citus
19 minūtes