Praktiski
Receptes

Grūbu un gurķu zupa0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 sālīti gurķi
• liels burkāns
• sauja grūbu
• 2–3 kartupeļi
• 2–3 tomāti
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l dārzeņu buljona (selerijas sakne, paprika un burkāns)
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sinepju
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Grūbām uzlej ūdeni un nakti mērcē. Divos litros ūdens novāra burkānu, selerijas sakni un papriku. Izkāš, lej katlā, pieber grūbas un vāra 25 minūtes. Tad pieliek smalki sagrieztu svaigu burkānu, pēc piecām minūtēm – kartupeļus un gurķus. Beigās pievieno olīveļļu, sāli, sinepes un maltus melnos piparus, kā arī gabaliņos sagrieztus svaigos tomātus (vai 100 ml tomātu savā sulā). Ja gribas sātīgāku, var pielikt žāvētu gaļu vai desu. Lai gan grūbas un kartupeļi ir barojoši, šī zupa ir viegla, jo pamatā ir dārzeņu buljons.

Saistītie raksti
LA.lv