Praktiski
Receptes

Grūbu un gurķu zupa0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 sālīti gurķi
• liels burkāns
• sauja grūbu
• 2–3 kartupeļi
• 2–3 tomāti
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l dārzeņu buljona (selerijas sakne, paprika un burkāns)
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sinepju
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Grūbām uzlej ūdeni un nakti mērcē. Divos litros ūdens novāra burkānu, selerijas sakni un papriku. Izkāš, lej katlā, pieber grūbas un vāra 25 minūtes. Tad pieliek smalki sagrieztu svaigu burkānu, pēc piecām minūtēm – kartupeļus un gurķus. Beigās pievieno olīveļļu, sāli, sinepes un maltus melnos piparus, kā arī gabaliņos sagrieztus svaigos tomātus (vai 100 ml tomātu savā sulā). Ja gribas sātīgāku, var pielikt žāvētu gaļu vai desu. Lai gan grūbas un kartupeļi ir barojoši, šī zupa ir viegla, jo pamatā ir dārzeņu buljons.

Saistītie raksti
LA.lv
IL
INESE LIEPIŅA
Praktiski
Brokastu granola – veselīgam dienas sākumam
12 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Karstā kūpināšana katrai gaumei. 4 dažādu kūpinātavu shēmas ar veidošanas aprakstiem
21 stundas
IB
Indulis Burka
Praktiski
Jumtu labāk sakopt sausā laikā, nevis kad jau pil griesti
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Ekonomika
Izstrādātā garantēto atlīdzību izmaksu kārtība pensionāriem esot nesaprotama
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
FOTO: Latvijas un Lietuvas prezidentu tikšanās uz Latvijas-Lietuvas robežas Grenctālē
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Sekojot Baltijas valstu paraugam, tūkstošiem “Honkongas ceļa” dalībnieku apliecina savu vienotību
57 minūtes
LE
LETA
Dabā
Brīvdienās būs lielākoties saulains laiks
5 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Rīgā nav ievērības cienīga pieminekļa “Baltijas ceļam”
2 stundas