Praktiski
Receptes

Grūbu un gurķu zupa0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 sālīti gurķi
• liels burkāns
• sauja grūbu
• 2–3 kartupeļi
• 2–3 tomāti
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l dārzeņu buljona (selerijas sakne, paprika un burkāns)
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sinepju
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Grūbām uzlej ūdeni un nakti mērcē. Divos litros ūdens novāra burkānu, selerijas sakni un papriku. Izkāš, lej katlā, pieber grūbas un vāra 25 minūtes. Tad pieliek smalki sagrieztu svaigu burkānu, pēc piecām minūtēm – kartupeļus un gurķus. Beigās pievieno olīveļļu, sāli, sinepes un maltus melnos piparus, kā arī gabaliņos sagrieztus svaigos tomātus (vai 100 ml tomātu savā sulā). Ja gribas sātīgāku, var pielikt žāvētu gaļu vai desu. Lai gan grūbas un kartupeļi ir barojoši, šī zupa ir viegla, jo pamatā ir dārzeņu buljons.

Saistītie raksti
LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Šokolādes braunijs krūzītē. Pagatavo 5 minūtēs! VIDEORECEPTE
7 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Nosacījumi apgādnieka zaudējuma pensijas saņemšanai. Vai pienākas arī pilngadīgiem bērniem, kas turpina mācīties?
8 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Vai gladiolu sīpolus pa ziemu var parafinēt? Kā tos labāk uzglabāt?
9 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Vai nākotnē latviešu valoda būs tikai ķēķa valoda? 2
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Atlaistā “RNP” valde tiesā apstrīdējusi Burova lēmumu
1 stunda
RR
Raivo Rosts
Ekonomika
Raivo Rosts: Kā mobilās tehnoloģijas ļauj pelnīt vairāk
35 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Tiesa ļauj valdībai iecelt jaunu LU rektora vietas izpildītāju
47 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Lielākie ieguvēji no nodokļu reformas būs strādājošie bez bērniem 1
5 stundas