Praktiski
Receptes

Grūbu un gurķu zupa0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 3 sālīti gurķi
• liels burkāns
• sauja grūbu
• 2–3 kartupeļi
• 2–3 tomāti
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 l dārzeņu buljona (selerijas sakne, paprika un burkāns)
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sinepju
• ½–1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Grūbām uzlej ūdeni un nakti mērcē. Divos litros ūdens novāra burkānu, selerijas sakni un papriku. Izkāš, lej katlā, pieber grūbas un vāra 25 minūtes. Tad pieliek smalki sagrieztu svaigu burkānu, pēc piecām minūtēm – kartupeļus un gurķus. Beigās pievieno olīveļļu, sāli, sinepes un maltus melnos piparus, kā arī gabaliņos sagrieztus svaigos tomātus (vai 100 ml tomātu savā sulā). Ja gribas sātīgāku, var pielikt žāvētu gaļu vai desu. Lai gan grūbas un kartupeļi ir barojoši, šī zupa ir viegla, jo pamatā ir dārzeņu buljons.

Saistītie raksti
LA.lv
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Iegriez dienu ar burvīgiem biezpiena kēksiņiem!
6 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Vai tradicionālos kalendārus aizstās viedierīču plānotāji? Cik daudzi Latvijā vēl lieto sienas vai galda kalendārus?
7 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Steidzīgajiem darbdienu vakariem: 5 padomi ātrākai un daudzveidīgākai ģimenes maltīšu pagatavošanai
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
VARAM rosinās Rīgas domes atlaišanu 1
2 stundas
LE
LETA
Dabā
Nokrišņi gan naktī, gan dienā: prognoze sestdienai
57 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Pirmie komentāri pēc Pūces rīkojuma rosināt Rīgas domes atlaišanu 1
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Apstiprinājusies versija, ka sieviete ar trakumsērgu nav inficējusies Latvijā
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Valdības partijas varētu apspriest kopīgu startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās
1 stunda