Praktiski
Receptes

Grūbu mūris ar cauraudzīša birumu0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas
• 150–200 g grūbu
• 100 g cūkas cauraudzīša
• 1 sīpols
• sviests
• sāls
• pipari
• olīveļļa
• dārzeņu buljons

Pagatavošana.
Grūbas vairākkārt skalo aukstā ūdenī, kamēr ūdens ir dzidrs. Pēc tam 3–4 stundas mērcē, līdz grūbas kārtīgi piebriedušas. Nolej ūdeni un grūbas liek katlā. Pievieno nedaudz sviesta un, pakāpeniski pievienojot dārzeņu buljonu (to vāra no burkāniem, seleriju kātiem, sīpoliem, ķiplokiem), grūbas sautē. Kad šķidrums novārījies, pieber nedaudz sāls, un – grūbas ir gatavas.

Sīpolu sagriež un vispirms bez taukvielām mazliet aptvaicē uz sakarsētas pannas (tad sīpols būs sulīgāks un aromātiskāks), pievieno sviestu, cauraudzīti, uzkaisa nedaudz sāls un piparu un uz lēnas uguns cep.

Bietes vāra, kamēr mīkstas. Atdzesē, nomizo, sagriež kubiņos. Uzslaka nedaudz olīveļļas, uzbārsta sāli un smalki sagrieztus maurlociņus.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Kādu ēdienu nekad nepasūtīt restorānā? Kad labāk paēst mājās? Iesaka pasaulslavenais pavārs Gordons Remzijs
5 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Muitojamie sūtījumi no trešajām valstīm tagad jādeklarē elektroniski. Kas par to jāzina?
6 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Piesātināta Ziemassvētku brendija kūka, kuru sāk gatavot vairākas nedēļas pirms baudīšanas
7 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība nolemj veidot jaunu kompāniju, lai pārņemtu Rīgas un Ventspils ostas
3 stundas
LE
LETA
Dabā
Ceturtdien daudzviet gaidāms neliels sniegs un lietus
1 stunda
LA
LA.LV
Pasaulē
Urzula fon der Leiena: Eiropas zaļais kurss
43 minūtes
IE
Ināra Egle
Latvijā
Rīgas domes vēlētāji varēs tikt pie divām balsīm?
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Grib mainīt atlaižu kritērijus ārvalstu pensionāriem sabiedriskajā transportā
1 stunda