Praktiski
Receptes

Grūbu mūris ar cauraudzīša birumu0

Foto: Anda Krauze

Sastāvdaļas
• 150–200 g grūbu
• 100 g cūkas cauraudzīša
• 1 sīpols
• sviests
• sāls
• pipari
• olīveļļa
• dārzeņu buljons

Pagatavošana.
Grūbas vairākkārt skalo aukstā ūdenī, kamēr ūdens ir dzidrs. Pēc tam 3–4 stundas mērcē, līdz grūbas kārtīgi piebriedušas. Nolej ūdeni un grūbas liek katlā. Pievieno nedaudz sviesta un, pakāpeniski pievienojot dārzeņu buljonu (to vāra no burkāniem, seleriju kātiem, sīpoliem, ķiplokiem), grūbas sautē. Kad šķidrums novārījies, pieber nedaudz sāls, un – grūbas ir gatavas.

Sīpolu sagriež un vispirms bez taukvielām mazliet aptvaicē uz sakarsētas pannas (tad sīpols būs sulīgāks un aromātiskāks), pievieno sviestu, cauraudzīti, uzkaisa nedaudz sāls un piparu un uz lēnas uguns cep.

Bietes vāra, kamēr mīkstas. Atdzesē, nomizo, sagriež kubiņos. Uzslaka nedaudz olīveļļas, uzbārsta sāli un smalki sagrieztus maurlociņus.

LA.lv