Praktiski
Receptes

Griķu–biezpiena plācenīši 0

Foto – Aija Geida

Sastāvdaļas
• 200 g vārītu griķu
• 180 g biezpiena
• 4 ēdamkarotes griķu miltu
• 2 ēdamkarotes skāba krējuma
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Griķus un biezpienu izmīca ar rokām, līdz iegūta viendabīga masa. Pievieno skābo krējumu, griķu miltus (var izmantot arī kviešu un zirņu miltus), sāli un maltus melnos piparus. Samaisa un ar mitrām rokām veido plācenīšus. Cep pannā uzkarsētā eļļā no abām pusēm, līdz zeltaini brūni. Vislabāk garšo ar pikantu tomātu mērci. To var pagatavot, 250 ml tomātu gabaliņu savā sulā sajaucot ar garšvielām (pustējkaroti malta ingvera, tikpat daudz maltu melno piparu un koriandra, 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta un kanēļa), 2 ēdamkarotēm cukura un pustējkaroti sāls, uzkarsējot un nedaudz pavārot. Ja gribas biezāku, pieliek ēdamkaroti kukurūzas cietes, ko izšķīdina aukstā ūdenī.

Lai iegūtu mīkstākus plācenīšus, mīklai pievieno 1–2 novārītus kartupeļus.

LA.lv
AO
Andris Ozoliņš
Praktiski
Māja bez pelējuma un puves? Palīdzēs kārtīgs jumts un pareiza ēkas konstrukcija 1
18 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Uzzinām vairāk par bumbieru šķirnēm: populārākās, izturīgākās, ar lielākajiem augļiem 2
20 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
12 populāras suņu šķirnes, kas nav piemērotas saimniekiem – iesācējiem
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Taksistu konflikts lidostā: policija sāk lietvedību
55 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Pie Latvijas jūras robežas manīta Krievijas bruņoto spēku lidmašīna
4 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Krievijai esot piekļuve Lielbritānijas vīzu apstrādei
47 minūtes
LA
LA.lv
Dabā
Svētku priekšvakarā izdemolēta populārā Kaņiera niedrāja laipa Ķemeros
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Sestdien vietām nedaudz līs
3 stundas