Praktiski
Receptes

Glazēts bumbieris ar pīles krūtiņu un kazeņu piedevu0

Foto – Marta Purmale

PAGATAVOŠANA

Bumbierus nomizo, sagriež uz pusēm un blanšē – applaucē ar karstu ūdeni, lai kļūst nedaudz mīkstāki. Augļu pusītes liek uz pannas, turpat ielej konjaku tā, lai dzēriens apņem bumbierus. Nedaudz pavāra, lai izdeg, izgaro alkohols. Pieber cukuru un ļauj lēnām virst, kamēr bumbiera gabali nedaudz karamelizējas.

Pīles krūtiņas apbārsta ar sāli un pipariem. Liek uz aukstas (!) pannas, neizmanto arī eļļu, jo pīlei izdalīsies tauki. Karsē, kamēr gabaliņi apbrūninās, izveidojas garoziņa, pēc tam septiņas minūtes cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā. Šāda gaļa būs vidēji izcepta, sulīga, nevis sausa un sīksta.

Gatavo mērci. Kazenes ber katliņā, uzlej vīnu, iemet piparmētras zariņu un vāra uz mazas uguns, kamēr šķidruma kļūst uz pusi mazāk. Sablendē un izkāš caur sietu, tad vēlreiz uzsilda – mērce gatava.

Glazētās bumbieru pusītes glīti iešķeļ, kārto uz šķīvja kopā ar sagrieztu pīles krūtiņu un pārlaista ar mērci.

Pavāres piebilde

Saistītie raksti

Šajā receptē var izmantot arī zoss gaļu. Ja kazeņu mērcei pievieno šokolādi, tā iegūst īpašu, saldenu garšu.

 

36,6 konsultante AIGA ZVEJNIECE, Fabrikas restorāna šefpavāre

LA.lv
IB
Indulis Burka
Praktiski
Pieci efektīvi veidi, kā piestiprināt klozetpodu
1 diena
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Lai dzija nepieviltu – veidi, īpatnības un piemērotākās dažādiem adījumiem
1 diena
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Fizāļi – kā iegūt labu ražu?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Broka gatava atkāpties, Bricis prāto par valsts maiņu
3 stundas
LE
LETA
Latvijā
Noskaidro bojāgājušā identitāti Juglas dzīvoklī: policija sniedz jaunas ziņas
17 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Lielbritānijā kravas mašīnas konteinerā atrasti 39 cilvēku līķi
6 minūtes
LA
LA.LV
Latvijā
Ministrs: Ušakova ballīte ir beigusies, Burovs maksā rēķinus 1
1 stunda
LA
LA.LV
Ekonomika
Pie sešiem “Rimi” veikaliem uzstādīti specializētie konteineri apģērbiem un apaviem
1 stunda