Praktiski
Receptes

Garneļu krēmzupa ar foreļu ikriem un tomātu salsu 0

Foto – biedrība “Siera klubs”

Sastāvdaļas zupai
• 120 g garneļu čaulu
• 200 g burkānu
• 150 g sīpolu
• 100 g selerijas kātu
• 70 g puravu
• 3 ķiploka daiviņas
• 150 g tomātu pastas
• 500 g zivju buljona
• 500 g saldā krējuma
• 50 g zivju mērces
• 50 g olīveļļas
• 70 g baltvīna
• cukurs
• pipari, sāls

Tomātu salsai
• 200 g tomātu
• 30 g maurloku
• olīveļļa
• citrona miziņa
• čili

Pagatavošana.
Garneļu čaulas izkaltē cepeškrāsnī. Dārzeņus sagriež kubiņos un apcep zeltainus katlā uzkarsētā olīveļļā. Pievieno baltvīnu un visu karsē, kamēr vīns izgaro. Tad pieliek tomātu pastu, apcep, pievieno garšvielas un cukuru. Pēc tam liek garneļu čaulas, apcep un aizdedzina, lai alkohols iztvaikotu. Pielej zivju buljonu un visu vāra 30 minūtes uz lēnas uguns. Pielej saldo krējumu un vāra vēl 30 minūtes. Visu sablendē un izberž caur sietu.

Lai pagatavotu salsu, tomātus noblanšē verdošā ūdenī, liek aukstā ūdenī, noņem mizu, izņem mīkstumus, visu sagriež kubiņos, maurlokus un čili sakapā, pievieno citrona mizu, olīveļļu, sāli un piparus.

Dažādus garšaugus liek blenderī, pievieno sāli, piparus, olīveļļu, citronzāli, citrona sulu un sablendē.

Foreles fileju atdala no ādas, izņem asakas, liek blenderī, pievieno saldo krējumu, olu, sāli, piparus, visu sablendē viendabīgā masā. Katlā ielej ūdeni, pieliek sāli, piparus, pētersīļus, citronzāli un smaržīgos piparus.

Zupu lej šķīvī, pievieno tomātu salsu, foreļu ikrus un garšaugu eļļu.

LA.lv