Praktiski
Receptes

Gards dzēriens no rabarberiem, zemenēm un ingvera 0

Foto-Anda Krauze

Sastāvdaļas
• rabarbera kāts
• vairākas zemenes
• 3–4 ingvera ripiņas
• 2–3 vaniļas pākstis

Pagatavošana.
Rabarberi ļoti labi sader ar zemenēm, bet otra tikpat saderīga kombinācija ir ingvers un vaniļa. Rabarberi dzērienam piešķirs skābumiņu, zemenes saldumiņu, bet ingvers un vaniļa – asumiņu.

Ar dārzeņu mizojamo nazi rabarberu sagriež sloksnēs – tās skaisti savērpsies un stikla traukā, kurā tiks ieliets dzēriens, izskatīsies interesanti. Pievieno vairākās daļās sagrieztas zemenes un ingvera ripiņas, kā arī vaniļas pākstis. Ja nav svaigu, var izmantot vaniļas pākstis, kas iemērktas degvīnā, lai pagatavotu vaniļas ekstraktu. Šādi šīs spēcīgās garšvielas pākstis var uzglabāt ļoti ilgi.

!!! Rabarberus var arī nemizot. Papētot ārzemju receptes, kur tiek izmantoti rabarberi, nekad nav norādīts, ka tos vajadzētu mizot. To darām tikai mēs, latvieši.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pašas gatavotas pretcelulīta ziepes ar kafiju, olīveļļu un jūras sāli
21 stundas
IK
Ilona Klovāne
Praktiski
Hurma no sēklas… Izdosies?
22 stundas
Inita Šteinberga
Praktiski
Rudenī uzzied ceriņi un kastaņas. Kas ar augiem notiks pavasarī?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.lv
Kultūra
Latvijas simtgades stāsts izskan fantastiskā deju lielizrādē “Abas Malas”
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Laika prognoze: kādi laikapstākļi sagaida valsts svētkos, un vai būs labi redzams salūts?
2 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
VIDEO. Roze Stiebra: Nevajag Latviju saķemmēt, vienkārši jādzīvo
2 stundas
RO
Regīna Olševska
Veselam
Neķeries pie darba saīgušu prātu. 104 gadus vecās Lidijas Katrīnas Sīmanes atziņas
16 minūtes
IS
Ilmārs Stūriška
Sports
Mūsu zeme – Latvija! Mūsu sporta izcilību vēlējumi valsts 100. dzimšanas dienā
2 stundas