Deserti un saldumi, Receptes

Gards banānu un šokolādes kēkss

Foto - Nikola Irbe

Banānu un šokolādes kēkss no čaklās saimnieces Inas Frīdbergas “pūra lādes”. Katliņā izkausē 50 g sviesta. Pieber 1/2 glāzi brūnā cukura, maisot karsē, līdz cukurs izkusis. Masu lej ar cepampapīru izklātā formā. Pa virsu cieši saliek ripiņās sagrieztus banānus. 100 g sviesta kopā ar 3/4 glāzes brūnā cukura saputo. Piesit 2 olas, turpina putot, līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno 1/2 glāzi skābā krējuma, sablendētu banānu putriņu un vēlreiz kārtīgi saputo. 2 glāzes miltu sajauc ar 1,5 tējk. cepamā pulvera, sāli un iemaisa saputotajā masā. Pieber 100 g sadrupinātu termoizturīgās šokolādes bumbiņu, ja vēlas – kanēli vai vaniļu. Mīklu pārlej pāri formā sakārtotajiem banāniem. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 40 min.

Pievienot komentāru