Deserti un saldumi, Receptes

Gardie cepumi žagariņi. Mājražotājas Ainas Eriņas recepte

Foto - Aija Geida

Dricānu mājražotāja Aina Eriņa dalās ar cepumu – žagariņu recepti. Viņai tie padodas pufīgi, ne tik cieti un kraukšķīgi.

“Recepte vecu vecā, saputo 2 olas, uz katru olu pa karotei cukura, drusku vaniļas cukurs, tad liek pusglāzi krējuma (pēc iespējas mazāk treknu, var arī rūgušpienu), 200 g miltu, tos vajag arī vairāk, lai mīkla nebūtu pašķidra. Tad beigās pielej 2 ēdamkarotes degvīna, samīca, liek pusstundu nostāvēties, līdz rullē, veido un vāra verdošā eļļā. Garšīgi.”

17 Komentāri

    1. Izrullē mīklu… diezgan plānu. To sagriež sev vēlama platuma strēmelēs, es griežu aptuveni 5 cm. Un otru reizi pāri griežam tādā slīpumā, lai veidojas rombiņi. Tad… katra rombiņa vidū iegriež mazu strīpiņu. Ņem rombiņu rokā un tā vienu galu izvelk cauri vidus iegriezumam. Tā kā kūleni apmet. . . Tā rezultātā veidojas šāds žagariņš vai zaķu ausis… kā nu kurš tos dēvē.
      Ceru, ka sapratāt. Lai izdodas. 😉

Pievienot komentāru