Praktiski
Receptes

Gardas vakariņas slaidās līnijas kārotājiem0

Foto: Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
* 500 g līdakas vai mencas filejas
* 200 g vājpiena biezpiena
* ola
* svaigi zaļumi pēc patikas
* garšvielas, kas patīk kopā ar zivi
* labi daudz svaigi maltu piparu (var likt dažādus)

Pagatavošana.
Zivs fileju samaļ, pievieno biezpienu, olu, sīki sakapātus zaļumus, garšvielas. Samīca viendabīgu masu, veido nelielas kotletes. Uz cepešplāts klāj cepampapīru un uz tā sarindo kotletes. Liek cepeškrāsnī un 180–200 grādos cep aptuveni 20 minūtes.

Labi sader ar dažādiem svaigiem dārzeņiem vai zaļajiem lapu salātiem, kam var pievienot sakapātas dilles, pētersīļus, piparmētru, timiānu vai majorānu, piespiest citrona sulu.

Kas labs? Lielisks olbaltumvielu avots – ir gan zivs, gan vājpiena biezpiens, kas labi iederas šādā kombinācijā, turklāt savelk kopā kotlešu masu. Sātīgs un garšīgs ēdiens, kas tomēr ir liess. Piedevās pietiek ar svaigiem salātiem un zaļumiem.

Pavāres piebilde

Zivi pagatavoju nedaudz citādi. Daļu fileju samalu, bet dažas filejas plakaniski pārgriezu uz pusēm un pēc tam sagriezu strēmelēs. Tajās ietinu gatavo kotlešu masu un rullīšus uzmanīgi liku uz cepampapīra.

INETA GRĒNIŅA, šefpavāre

SIGNE RINKULE, uztura speciāliste

LA.lv