Praktiski
Receptes

Garda kokteiļa pagatavošanas padomiņi. + 2 receptes 0

Foto-Studio ART/Shutterstock

Kokteilis var ne tikai atvēsināt (jo tam pievieno ledu vai saldējumu), bet arī remdina izsalkumu. Tas ir lielisks launaga vai vakariņu sabiedrotais. Galvenais – nesteigties, kokteili baudot!

• Ja gatavo kokteiļus ar sasmalcinātu ledu, tad ledum jābūt 2/3 no kopīgās masas.

• Kokteiļiem ar ledu pasniedz divus salmiņus – gadījumam, ja viens aizsprūst.

• Kokteiļu glāzi var dekorēt gan ar ēdamām lietām (apelsīna šķēlīti, citrona mizas spirāli, zemeni), gan neēdamām (dažādiem ziediem, dekoratīvajiem lietussardziņiem).

• Dekorējums nedrīkst tecēt, tam jābūt stabilam.

• Ar mikseri sakults kokteilis būs gaisīgāks, blenderī gatavots – biezs un tumīgs.

• Ja saldējuma kokteili gatavo no saldējuma un svaigām ogām, ieteicams pieliet glāzi auksta piena vai ogu sulas, lai kokteilis nav jāēd ar karoti.

• Ja saldējuma kokteilis tiek gatavots no sulām, labāka būs biezsula.

• Ja gribas kokteili biezāku, pievieno banānu.

Zemeņu brīnums
• 1 glāze meža zemeņu (der arī dārza – pēc iespējas saldākas)
• pusglāze piena
• 1 ēdamkarote maltu mandeļu (vēlams grauzdētu)
• 1 ēdamkarote cukura un vaniļas (1:1)
• citrona sula

Visu sablendē.

Klasiskais kokteilis
• 200 g saldējuma
• 0,5 l biezas plūmju sulas
• 2 banāni (pēc vēlēšanās)

Sablendē un pasniedz.

LA.lv