Deserti un saldumi, Receptes

Gaisīgs un maigs dzērveņu uzputenis

Foto-Shutterstock

Šis ir fantastiski gaisīgs uzputenis. Galvenais – to kārtīgi sakult, tad tas priecēs ar savu maigo garšu.

Sastāvdaļas – 200 g dzērveņu, 200 g cukura, 4 ēdamkarotes mannas.

Pagatavošana.
Dzērvenes nomazgā, nospiež sulu ar stampiņu. Sula nebūs vajadzīga.
Uz ogu miziņām uzlej 450 ml ūdens un vāra 10 minūtes.
Visu nokāš, lai paliek tīra sula katliņā.
Uzvārītajā šķidrumā pieber cukuru un visu vēlreiz uzvāra.
Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pieber klāt mannu. Visu vāra 10–15 minūtes.
Masu atdzesē un kārtīgi sakuļ ar mikseri, lai veidojas gaisīgas putas.
Gatavo uzputeni salej porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
Pasniedz ar aukstu pienu.

Pievienot komentāru