Praktiski
Receptes

Gaisīgs un maigs dzērveņu uzputenis 0

Foto-Shutterstock

Šis ir fantastiski gaisīgs uzputenis. Galvenais – to kārtīgi sakult, tad tas priecēs ar savu maigo garšu.

Sastāvdaļas – 200 g dzērveņu, 200 g cukura, 4 ēdamkarotes mannas.

Pagatavošana.
Dzērvenes nomazgā, nospiež sulu ar stampiņu. Sula nebūs vajadzīga.
Uz ogu miziņām uzlej 450 ml ūdens un vāra 10 minūtes.
Visu nokāš, lai paliek tīra sula katliņā.
Uzvārītajā šķidrumā pieber cukuru un visu vēlreiz uzvāra.
Pēc tam, nepārtraukti maisot, lēnām pieber klāt mannu. Visu vāra 10–15 minūtes.
Masu atdzesē un kārtīgi sakuļ ar mikseri, lai veidojas gaisīgas putas.
Gatavo uzputeni salej porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām.
Pasniedz ar aukstu pienu.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Īpašums par parādiem tiek pārdots izsolē. Kādos gadījumos izsoli var atzīt par nelikumīgu?
17 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Burkānu krēmzupa ar apelsīnu sulu
18 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei
19 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Skolu varēs pabeigt, vispār nelasot latviešu literatūru?
10 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Zināms, cik labi būs redzama dārgā simtgades uguņošana
11 minūtes
LA
LA.lv
Latvijā
Guntis Kalme: Nedomāsim, ka patriotisms ir pārliecība par savas valsts perfektumu
7 minūtes
JL
Juris Lorencs
Latvijā
No vārda “nacionāls” nevajag kautrēties. Saruna ar profesori Maiju Kūli 1
Intervija 11 stundas
LE
LETA/LA.lv
Sports
Balinska skaisti vārti papildlaikā nodrošina “Dinamo” uzvaru Ņižņijnovgorodā
10 stundas