Praktiski
Receptes

Gaisīgi un nežēlīgi garšīgi kefīra gredzentiņi 0

Foto-vk.com

Gaisīgie un garšīgie gredzentiņi ir veidoti uz kefīra bāzes. Protams, tie nesanāk diētiski, jo tiek cepti lielā eļļas daudzumā. Taču garša ir fantastiska.

Sastāvdaļas – 250 ml kefīra, 1 ola, 5 ēdamkarotes cukura (var variēt daudzumu pēc garšas), šķipsniņa sāls, 1/2 tējkarotes sodas, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 2,5–3 glāzes miltu, augu eļļa cepšanai, pūdercukurs dekorēšanai.

Pagatavošana. Kefīram pievieno olu, cukuru un sāli, visu rūpīgi samaisa. Pēc tam masai pievieno sodu un augu eļļu. Pieber sijātus miltus un mīklu rūpīgi samaisa. Mīklai jāsanāk gludai un jālīp nost no rokām.

Iegūto mīklu izrullē apmēram 1 cm biezumā.

Ar krūzi izspiež no mīklas aplīšus, kuriem pa vidu ar mazu glāzīti izspiež otru riņķi, lai veidojas gredzentiņi. Mīklas pārpalikumus vēlreiz samīca kopā un veido jaunus gredzentiņus.

Sakarsētā pannā ielej pietiekami eļļas, lai pannā tās daudzums būtu vismaz 1 cm dziļumā. Sakarsētajā eļļā liek gredzentiņus un no abām pusēm apcep uz vidējas uguns.

Vēl karstus gredzentiņus pārkaisa ar pūdercukuru.

LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Latvija bez bērnunamiem. Tapuši vēl divi aprūpes centri 1
21 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Cēzara salāti ar grilētu vistu un parmezānu
23 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Karamelizēti āboli. Bērniem ļoti garšos!
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Trīs partijas izstājas no JKP vadītajām valdības veidošanas sarunām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Bordāns: Vecās oligarhiskās partijas noraka valdības izveidi
52 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Gobzems: Visiem politiskajiem spēkiem vajadzētu nelielu psihoterapijas kursu
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Kādi laikapstākļi gaidāmi 18.novembrī? Jaunākā sinoptiķu prognoze
3 stundas
LA
LA.lv
Pasaulē
VIDEO. “Neesmu latviski runājusi kopš 18 gadu vecuma!” Londonā centīgi mācās latviešu valodu
43 minūtes