Praktiski
Receptes

Frito misto jeb fritētas jūras veltes, baklažāni un cukīni0

Foto – Karīna Miezāja

KĀ GATAVOT

Kalmāru sagriež gredzenos. Var pievienot arī sagrieztus kalmāra taustekļus. Garneles izņem no čaulas. Nomazgātu cukīni un baklažānu sagriež vidēji lielos salmiņos.

Zivtiņām izņem iekšas, galvu var atstāt klāt. Visas sastāvdaļas pārkaisa ar miltiem un cep fritierī vai katliņā, kurā uzkarsēta eļļa, līdz produkti kļūst maigi brūni. Eļļai jābūt ne mazāk kā 180 grādus karstai.

Ceptos produktus novieto uz salvetēm un nosusina eļļu. Visu viegli pārkaisa ar sāli. Pasniedz kopā ar citrona pusītēm. Rotā ar pētersīļiem.

 

Recepte no restorāna “Attica”

 

 

 

 

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Pensijā – tikai 70 gadu vecumā? Klīst tādas runas…
18 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Biešu salāti ar grauzdētām ķirbja sēklām
19 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Dārzeņus ēdam par maz. Vairākas receptes ēdienkartes dažādošanai
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ML
Māra Libeka
Veselam
Uz aptieku ne tikai pēc zālēm: aptiekās paplašinās pakalpojumu klāstu
2 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Baldonē atrod mucas ar aizdomīgu vielu. Teritorija norobežota
1 stunda
Uldis Šmits
Pasaulē
Ievēlēta, bet…
9 stundas
MA
Māris Antonevičs
Latvijā
Māris Antonevičs: Priekšnieks aizmirsis solījumu? Versijas par JKP reakciju
2 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
17 stundas