Praktiski
Receptes

Frikadeļu pīrāgs siera cepurē0

Foto-vk.com

Sastāvdaļas – 3 olas, 250 g krējuma, 100 g cieta siera, 500 g frikadeļu, pankūku gatavais sausais maisījums (pēc izvēles – Dobeles vai kāds cits).

Pagatavošana.

Olas viegli sakuļ, pievieno tām krējumu, samaisa. Pievieno sauso pankūku maisījumu, visu kārtīgi samaisa. Mīklai jābūt kā plācenīšu cepšanai.

Cepamo formu ietauko ar eļļu, iekšā lej mīklu. Uz mīklas rindo frikadelītes un nedaudz tās iespiež mīklā. Frikadeles sarindo diezgan cieši.

Frikadeles gatavo pēc savas gaumes. Pirms likšanas uz mīklas frikadeles nedaudz ieliek saldētavā, lai vieglāk tās izvietot cepamajā pannā.

Cep 180 grādu karstumā apmēram 30 minūtes.

Sieru sarīvē uz smalkās rīves. No cepeškrāsns izņem pīrāgu, pārkaisa ar sieru un liek vēl cepties 7–10 minūtes.

Pīrāgam ļauj nedaudz atdzist formā, tad to izņem un pārkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!

LA.lv
AK
Aiva Kalve
Praktiski
Novembrim piestāv bietes! Noderīgi knifiņi to gatavošanai
1 diena
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Kā sagatavoties mājokļa remontam? Padomi, kas ļaus ietaupīt laiku, naudu un saudzēt nervus
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Ar suni sabiedriskajā transportā. Ko darīt, lai brauciens paietu bez raizēm?
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LK
Linda Kusiņa-Šulce
Kultūra
Vai neredz, kas notiek ārpus Rīgas? Ko novadu reforma nesīs kultūrai
1 stunda
LE
LETA
Dabā
No 22.novembra Latvijā iespējams neliels sals
1 stunda
LA
LA.LV
Latvijā
Uz Rīgas apvedceļa smags negadījums: ir bojāgājušais
1 stunda
LL
LETA, LA.lv
Sports
VIDEO: Porziņģim otrais “double-double” pēc kārtas un uzvara pār NBA čempioni
2 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
1919. gada 17. novembrī. Valsts vadītāja “diskrēts lūgums tautietēm”
4 stundas