Praktiski
Receptes

FOTORECEPTE: Gards ķiršu pīrāgs 16

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas mīklai
• 400 g kviešu miltu
• 200 ml kefīra
• 180 g sviesta
• ¾ tējkarotes sodas
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• Šķipsniņa sāls

Pildījumam
• 600 g lielu ķiršu
• 100 g cukura

Pagatavošana

Sastāvdaļu daudzums domāts apaļai 28 cm diametra veidnei. Bļodā kviešu miltus sajauc ar sodu, sāli un vaniļas cukuru. Pievieno mīkstu sviestu un saberž ar miltiem. Pamazām lej klāt kefīru un mīca – mīklai jābūt maigai, mīkstai, bet nedrīkst lipt pie rokām. Atkarībā no miltu kvalitātes var būt nepieciešams pievienot vēl nedaudz miltu. Ļauj mīklai 20 minūtes atpūsties.

Galerijas nosaukums
Saistītie raksti
LA.lv