Dzērieni, Receptes

Fotorecepte: aromātisks un sildošs dzēriens 5 soļos

Foto-Kristaps Vucens

Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika.

Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa  “Mesty Gourmet” koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā čilī dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.

Foto-Kristaps Vucens
Foto-Kristaps Vucens

Sagādājam visas sastāvdaļas: sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilī cukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.

Foto-Kristaps Vucens
Foto-Kristaps Vucens

Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15 ml uz 300–350 ml glāzi).

Foto-Kristaps Vucens
Foto-Kristaps Vucens

Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilī sīrups.

Foto-Kristaps Vucens
Foto-Kristaps Vucens

Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!

Foto-Kristaps Vucens
Foto-Kristaps Vucens

Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!

Pievienot komentāru