Praktiski
Receptes

Fahita un kesadilja – burvīgas un sātīgas meksikāņu sviestmaizes 0

Sastāvdaļas fahitai
• 2 tortiljas
• 150 g liellopa filejas
• ½ sīpola
• ½ paprikas
• ½ svaiga tomāta
• 30 g konservētas kukurūzas
• 50 g salātlapu
• Eļļa
• Buljons
• Skābais krējums
• Speciālās fahitas garšvielas
• Šķēlīte halapenjo pipara

Pagatavošana.
Sakarsētā eļļā uz pannas cep stienīšos sagrieztu liellopa gaļu, papriku, sīpolu, pēc tam pievieno kukurūzu un halapenjo, pielej nedaudz ūdens un visu mazliet pasautē. Tad pielej buljonu un uzbārsta fahitas garšvielas. Kad gaļa mīksta, pievieno skābo krējumu. Uz siltas tortiljas izklāj salātu lapu, uz tās liek pildījumu, tomāta šķēles un visu ietin tortiljā. To apcep un pasniedz karstu.

Kesadiljas jeb meksikāņu sviestmaizes pamatā ir kviešu tortilja. Pasniedz uz pusēm pārlocītu tortilju vai arī divas vidēja lieluma tortiljas, kas saliktas viena uz otras. Pildījumam visbiežāk izmanto vistas vai liellopa gaļu vai garneles, ko papildina ar sīpoliem, kukurūzu un daudz siera. Kad tortilja pārlocīta vai tai virsū uzlikta otra, karsē cepeškrāsnī, līdz kesadilja kļūst kraukšķīga un siers pilnībā izkūst.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Pats vienkāršākais veids, kā atgūt emaljas katliem sākotnējo spožumu
19 stundas
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Spēkā stājies Likteņdārza likums. Kas tas tāds un ko nodrošina?
22 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Ābolu kraukšķis ar karameli un saldējumu. Izcila garša!
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

VS
Viesturs Sprūde
Latvijā
Aģents Māris no “TV Varavīksnes”. Saruna ar Aldi Ermanbriku 1
Intervija 2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Liepājā jauns mērs. Pēc 21 gada amatā Uldis Sesks zaudē krēslu
53 minūtes
SK
Skaties.lv
Latvijā
VIDEO: Izrādes apmeklējums Rīgas centrā varēja beigties traģiski. Sieviete brīdina citus
3 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Bija izplānota iespaidīga afēra: no Zviedrijas ievestos atkritumus uzdeva par Latvijā savāktiem
2 stundas
LA
LA.lv
Latvijā
Lielo veiksmi nosvinēs kārtīgi: azartiskā talseniece atklāj, kā tērēs Simtgades laimestu
3 stundas