Praktiski
Receptes

Eksotiskām brokastīm – “Ojakodon”: tradicionālā japāņu omlete ar rīsiem un vistu. Fotorecepte!0

Foto – eda.ru 8. Pa virsu rīsiem rūpīgi uzliek omleti – ērtībai to var sadalīt ar lāpstiņu trīsstūra formās. Apber ar sagrieztiem zaļajiem lociņiem un pasniedz karstu.

“Ojakodon” ir japāņu tradicionālā ēdiena variācija, kurā ir glāze rīsu, papildināta ar dažādām sastāvdaļām, sākot no cūkas gaļas gabaliņiem līdz liellopa gaļai un zutij. Ja var ticēt avotiem, “ojakodon” izdomāts Osakā aptuveni 1900. gadā, uzmetot rīsiem vistas gabaliņus ar pavasara sīpoliem un pārlejot to visu ar olām. Burtiski ēdiena nosaukums japāņu valodā nozīmē “māte un bērns”.

Kā gatavot:

1. Sīpolu notīra un sagriež plānos pusgredzentiņos. Uz vidējas uguns uzsilda pannu un ielej tajā 6 ēdamkarotes sojas mērces.

2. Kad sojas mērce sāk vārīties, tajā ieliek sagrieztos sīpolus un apber ar cukuru. Gatavo, periodiski maisot, divas trīs minūtes.

3. Tikmēr sagriež vistas fileju nelielos gabaliņos – sīki griezt nevajag, jo gatavajiem gabaliņiem jāpaliek sulīgiem un bieziem.

4. Liek vistas gabaliņus uz pannas un samaisa ar mērci. Kad gaļa sāk bālēt no vienas puses, pargriež rūpīgi uz otru pusi un pēc pāris minūtes vēl pasautē.

5. Atsevišķā traukā ar dakšiņu ātri sakuļ olu vienmērīgā masā. Nevajag pievienot sāli – sojas mērce, kurā sautējas gaļa, tāpat ir gana sālīta.

Saistītie raksti

6. Ielej olu masu uz pannas, cenšoties vienmērīgi noklāt gaļu. Uzliek vāku un gatavo omleti trīs četras minūtas, nemaisot.

7. Sasmalcina zaļos lociņus. Uz šķīvja izliek tvaicētus, siltus rīsus, izveidojot uzkalniņu.

8. Pa virsu rīsiem rūpīgi uzliek omleti – ērtībai to var sadalīt ar lāpstiņu trīsstūra formās. Apber ar sagrieztiem zaļajiem lociņiem un pasniedz karstu.

 

Recepte no eda.ru

LA.lv