Deserti un saldumi, Receptes

Krēms brulē. Gatavo “Easy Beer” šefpavārs Timurs Bjornsons

Foto - Valdis Semjonovs
"Easy Beer" iesaka!

Pavasarī biežāk gribas izkustēties no mājām. Vecrīgā, Audēju ielā, nesen durvis vērusi jauna atpūtas vieta – alus un grila bārs "Easy beer" – , kurā var nobaudīt gan plašu alus piedāvājumu, gan ēdienus, kas sader ar šo dzērienu. Bāra ēdienkartē galvenokārt ir grilēti ēdieni – gan vista, gan liellops. Bet var nogaršot arī eksotiskākus produktus, piemēram, lēni gatavotu astoņkāji. Šo ēdienu izvēlas pat tie, kas ar jūras veltēm ir uz "jūs", stāsta "Easy beer" šefpavārs TIMURS BJORNSONS (attēlā). Bārs apmeklētājiem piedāvā arī piecu veidu steikus (liellopa, tunča) un vairāku veidu burgerus. Tajos liek pašu maltu, īpaši noturētu liellopa gaļu, atvestu no Jaunzēlandes, vai pīles gaļu, pagatavotu pēc franču tradīcijām. Burgeru maizītes cep uz vietas. "Easy beer" var nobaudīt arī Latvijas siernīcas "Soira" lielisko sieru plati.

Sastāvdaļas (vienai porcijai)

100 ml dabiskā saldā krējuma (35%), olas dzeltenums, 1 ēd. k. cukura, 1 ēd. k. medus, 30 g baltās šokolādes. Vajadzīgi: nelieli karstumizturīgi trauciņi.

Kā gatavot

Saldo krējumu lej katliņā un uzkarsē aptuveni līdz 70 grādiem, noteikti neļaujot uzvārīties.

Pievieno cukuru, medu un balto šokolādi. Kārtīgi izmaisa, lai nepaliek gabaliņi.

Ļauj masai atdzist aptuveni līdz 30 grādiem. Saldā krējuma masā iemaisa sakultu olas dzeltenumu.

Dziļā karstumizturīgā paplātē ievieto brulē trauciņus, ielej ūdeni, lai tas būtu trauciņiem līdz pusei.

Katrā trauciņā ielej krēma brulē masu. Vienu stundu karsē 110 līdz 130 grādus karstā cepeškrāsnī.

Ļauj atdzist, pārkaisa ar cukuru, ko piededzina ar gāzes degli.

Pasniedz aukstu. Rotā ar ogām.

Paldies par atsaucību alus un grila bāram “Easy beer”!

Pievienot komentāru