Deserti un saldumi, Receptes

Dzērveņu, ķiršu želeja ar biezpiena un vaniļas krēmu

Dzērveņu, ķiršu želeja ar biezpiena un vaniļas krēmu. Foto - Karīna Miezāja

Paslēpies pašā jūras krastā, Kaugurciemā jau 24 gadus darbojas krodziņš “Kūriņš” – ģimenes uzņēmums, kurā kopā ar LINDU un ARNI ĀBELĪŠIEM čakli strādā meita ZANE ĀBELĪTE un Arņa māsa IEVA PETAKA. “Kūriņš” – tas ir deminutīvs vārdam “kūrs” (luču murds).

– “Kūriņā” piedāvājam kārtīgu mājas ēdienu, pēc principa – jo vienkāršāk, jo labāk un garšīgāk. Visi “Kūriņa” ēdienkartē iekļautie ēdieni ir vienkārši pagatavojami, – stāsta Zane. Daļu produktu, piemēram, zivis un svaigus zaļumus, krodziņa saimnieki iegādājas vietējā tirgū.

Dzērveņu, ķiršu želeja ar biezpiena un vaniļas krēmu

Sastāvdaļas – svaigi vai saldēti ķirši, svaigas dzērvenes, želatīns.
Pildījumam – saldais krējums, biezpiens, vaniļas pāksts, cukurs.

Pagatavošana.
Ķiršus (bez kauliņiem) un dzērvenes sablenderē viendabīgā masā, izberž caur sietiņu. Želatīnu izšķīdina siltā ūdenī un kārtīgi iejauc ogu masā, ko vienmērīgā kārtā izlej uz paplātes, kas pārklāta ar cepamo papīru. Aptuveni uz stundu ievieto ledusskapī sastingt. Saldajam krējumam pievieno cukuru un sēkliņas no vaniļas pāksts, saputo stingrās putās. Ar mikseri uzkuļ arī biezpienu. Saldo krējumu iecilā biezpienā. No dzērveņu, ķiršu želejas ar metāla formiņu (vai glāzi) izspiež aplīšus. Uz katra aplīša ar konditorejas maisiņu uzklāj putukrējuma un biezpiena masu, pāri liek otru želejas aplīti. Pasniedz, pievienojot ķiršu mērci. Rotā ar klasisko balto zefīru un piparmētru lapiņām.

Pievienot komentāru