Praktiski
Receptes

Dzērvenes pūdercukurā. Pašu gatavotas!0

Foto: Aija Geida

Šo gardumu var iegādāties veikalā, bet lētāk ir dzērvenes pirkt tirgū un pūdercukuru samalt kafijas dzirnaviņās. Ir divi paņēmieni – ar olu baltumu vai kartupeļu cieti.

Izmēģinot abus, jāatzīst, ka ar olu baltumu ir vieglāk, jo jau pirmajā piegājienā ir bieza cukura kārtiņa. Puskilogramam dzērveņu vajadzēs vienu olas baltumu un puskilogramu pūdercukura.

Vispirms caur sietu izsijā pūdercukuru – tam jābūt vieglam un gaisīgam. Ja pūdercukurs ir mazliet mitrs, tas jāapžāvē siltā cepeškrāsnī. Pēc tam pārlasa dzērvenes, lai nebūtu nevienas bojātas ogas, un tās nomazgā.

Labāk to darīt dienu pirms gatavošanas, lai labi nožūst, jo pie mitrām ogām nekas nepielips.

Atdala olas baltumu no dzeltenuma. Baltumu sakuļ ar dakšiņu un ieber tajā dzērvenes. Rūpīgi samaisa un caurdurī notecina. Sauju ogu liek pūdercukurā un maigām kustībām apviļā tajā.

Kad salipis gana daudz cukura, dzērvenes pa vienai liek uz pannā izklātā cepampapīra un mērenā temperatūrā (+50 °C) apžāvē cepeškrāsnī. Ja liek stiprā karstumā, ogas izšķīst. Glabā hermētiski noslēgtā traukā.

LA.lv
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Izlietne – vannas istabas vizītkarte? Karstākās tendences ilgtspējīgam dizainam katrā vannas istabā
9 stundas
KB
Kristīna Blaua
Praktiski
12 radošu ideju ledus formiņu izmantošanai. Vairākas tiešām pārsteidzošas!
10 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Jāzina katram latvietim! Postošākās kartupeļu slimības glabāšanas laikā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LE
LETA
Latvijā
Valdība atbalsta ieceri Latvijā izveidot 39 pašvaldības esošo 119 vietā 1
19 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Tiesībsarga biroja pagalmā sašauts automašīnas logs
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Dienā līdz +14..+19 grādiem: laika prognoze trešdienai
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Ekspremjeru Kalvīti Saeimā izjautā par OIK nodarīto kaitējumu
1 stunda
LE
LETA/LA.LV
Sports
Kaspars Bērziņš uz pusotru mēnesi atgriežas VTB Vienotajā līgā
1 stunda