Praktiski
Receptes

Divreiz cepts kartupelis0

Sastāvdaļas – 5–6 lieli kartupeļi, 100 g bekona, 125 g krējuma, 200 g cieta siera, zaļie lociņi, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana.

Kartupeļus rūpīgi nomazgā, katru ietin folijā un cep cepeškrāsnī apmēram stundu.

Bekona šķēlītes apcep pannā zeltaini brūnas, pēc tam sagriež mazos gabaliņos. Sieru sarīvē. Lociņus smalki sagriež.

Kartupeļus pārgriež gareniski uz pusēm, ar karoti uzmanīgi izgrebj mīkstumu, lai izveidojas kartupeļu laiviņas.

No izgrebtā mīkstuma samīca biezeni, pievieno tam krējumu, sagrieztos lociņus, sāli un piparus. Visu kārtīgi samaisa.

Ar iegūto masu pilda kartupeļu pusītes, virsū liek bekonu un rīvēto sieru.

Cep 175 grādu karstumā apmēram 15 minūtes.

Labu apetīti!

Saistītie raksti
LA.lv
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Pikantie kabaču salāti
1 diena
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Bērtuļa dienas gadatirgu kalendārs visā Latvijā 24. – 25. augustā
1 diena
PL
Praktiskais Latvietis
Praktiski
Kā tīrīt mīkstās mēbeles – no košļenēm, traipiem un smakām
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Kultūra
FOTO: Spēcīgām emocijām pildīts izskan Baltijas ceļa 30. gadadienas koncerts Likteņdārzā
2 stundas
ZB
Zigmunds Bekmanis
Laukos
FOTO: Gar Peipusu pa Sīpolu ceļu. Top jauns pārgājienu maršruts no Rīgas līdz Tallinai
1 stunda
LE
LETA
Sports
Samoilovs/Šmēdiņš iekļūst Jūrmalas trīs zvaigžņu posma finālā
2 stundas
DJ
Dace Judina-Nīmane
Kultūra
Vija bija kā lampiņa, uz kuru visi tiecās. Saruna ar Dairu Āboliņu par filmas tapšanu 3
6 stundas
JL
Juris Lorencs
Latvijā
Juris Lorencs: Baznīca vēlas runāt par politiku
54 minūtes