Pamatēdieni, Receptes

Dināras iecienītākās receptes – ja laika nepietiek. Ciabata, tomātu krēmzupa un banānu smūtijs

Foto-Anda Krauze

Šķiet, ka dziedātājai un šova “Izklausies redzēts” uzvarētājai Dinārai Rudānei ir vairāk par 24 stundām diennaktī – viņa paspēj uzstāties koncertos, nodarboties ar boksu, braukt ar motociklu, spēlēt hokeju, parūpēties par savu kaķi, un, saprotams, ka visam pa vidu jāpaspēj arī uzēst, lai pietiek spēka pārējām aktivitātēm. “Cilvēki vienmēr meklē attaisnojumus, un atrod arī! Mēs visi strādājam, visiem ir savi pienākumi un arī hobiji, bet kā tas ir – nav laika? Es, piemēram, trenējos naktī, ja citu iespēju nav, un nekas slikts ar mani nav noticis.” Reizēm lielajā skrējienā izdodas tikai tik daudz, cik nopirkt un notiesāt “Rimi” salātiņus, bet, kad gribas pagatavot kaut ko pašai, dziedātājas sabiedrotās ir trīs pavisam vienkāršas receptes, kuru pagatavošana neaizņems vairāk par stundu.

Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Ciabata ar bietēm, kazas sieru un valriekstiem

Sastāvdaļas – ciabata, kausētais siers, marinētas bietes, kazas siers, valrieksti.

Pagatavošana.
• Sagriež ciabatu.
• Uz ciabatas uzsmērē kausēto sieru.
• Uz maizītes liek marinētas bietes un kazas siera gabaliņus.
• Pa virsu bietēm un kazas sieram uzliek valriekstus.

Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Tomātu krēmzupa
Sastāvdaļas – sviests, sīpoli, konservēti vai svaigi tomāti, grieķu jogurts, sāls un pipari.

Pagatavošana.
• Katliņā liek sviestu, izkausē.
• Pieber klāt gabaliņos sagrieztus sīpolus, sacep kopā ar izkusušo sviestu.
• Klāt pieliek konservētus tomātus (vasarā svaigus).
• Pieliek grieķu jogurtu.
• Visu kopā sablenderē, līdz veidojas viena masa.
• Pieber sāli un piparus.

Foto - Anda Krauze
Foto – Anda Krauze

Banānu smūtijs

Sastāvdaļas – banāni, zemesriekstu sviests, mandeļu piens, medus, auzu pārslas, rieksti, kanēlis.

Pagatavošana.
• Blenderī ieliek banānus un zemesriekstu sviestu.
• Klāt pielej mandeļu pienu (var arī parasto pienu vai grieķu jogurtu).
• Pieliek medu, lai saldāks.
• Pievieno auzu pārslas.
• Klāt var likt arī riekstus un kanēli – pēc izvēles.
• Visu sablenderē.

Pievienot komentāru