Receptes, Uzkodas un salāti

Diētiska salātu mērcīte no saulespuķu sēkliņām

Foto - Aija Geida

Saulespuķu sēkliņas pēc garšas, salīdzinot ar citām sēklām, ir neitrālas, tāpēc tās labi iederas gan saldajos, gan sāļajos ēdienos. No šīm sēkliņām var pagatavot gardu salātu mērci, pesto, pastēti, dažādus saldumus un sāļos cepumus, neizmantojot ne miltus, ne taukvielas.

Sastāvdaļas
• 60 g saulespuķu sēklu
• 200 ml mandeļu piena
• 2 ēdamkarotes sakapātu lociņu
• 2 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 1,5 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 1,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ķiploka daiviņa
• ¼ tējkarotes maltu melno sinepju
• ½ tējkarotes paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls

Pagatavošana.
Visas sastāvdaļas saliek blenderī un sakuļ, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja nav pieejamas melnās sinepju sēklas, var izmantot tradicionālās smērējamās sinepes, savukārt mandeļu pienu var aizvietot ar govs pienu vai paniņām. Mērce ir diētiska, jo tās sastāvā nav eļļas un citu taukvielu.

Mērce labi iederas pie dārzeņu plates, ar to var pārliet zaļos salātus ar tomātiem un sieru, labi garšo kopā ar frī, kā arī grilētiem cukīni, tomātiem, sēnēm, var izmantot arī kā hamburgeru mērci.

Pievienot komentāru