Praktiski
Dārzs

Diedzētas saulespuķu sēkliņas. Labs papildinājums pavasara ēdienkartē! 0

Foto – Fotolia

Ja esi nopirkusi neapstrādātas saulespuķu sēkliņas, nesteidzies tās visas uzreiz likt uz pannas: tajās slēpjas milzīgi daudz vērtīgu vielu, kas organismam īpaši vajadzīgas pavasarī. Daudzi pat nenojauš, cik veselīgas ir diedzētas saulespuķu sēklas! Tajās ir ļoti daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu.

Pateicoties vienkāršajam darbiņam – diedzēšanai – var pamodināt mazās sēkliņas spēku, kas stājas pretī daudzām slimībām, paaugstina organisma aizsargspējas un pat novērš bezmiegu.

Kā diedzēt saulespuķu sēkliņas, lasi nākamajā lapā!


Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Ieliec piecas ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu burkā un pārlej ar nevārītu ūdeni, atstāj uz nakti.
Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Ūdeni nolej, pārsedz trauku ar ūdeni un atstāj uz vēl diennakti. Pa šo laiku sēklas sadīgs, un tās varēs iestādīt augsnē.
Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Pēc piecām dienām nogriež stādiņus un pievieno jebkuriem salātiem vai citiem ēdieniem.

Veselīgos dīgstus ēdienam pievieno katru dienu (norma – 50 gabali vai 5 ēdamkarotes), tāpēc vislabāk iegādāties vairākus podiņus ar zemi audzēšanai.

Sēkliņu paliekas vienkārši sajauc ar augsni un sēj jaunu porciju!

Kas tajās vērtīgs, uzzini nākamajā lapā!

Kas tik vērtīgs saulespuķu dīgstos?

Lorem ipsum2
FOTO: Leta2

Regulāri lietojot saulespuķu dīgstus, novērsīsi aterosklerozes veidošanos, attīrīsi organismu no kaitīgā holesterīna un nostiprināsi nervu sistēmu.

Saulespuķu dīgstus ieteicams ēst antibiotiku lietošanas laikā un pēc kursa beigām: tās regulē kuņģa un zarnu trakta darbību, palīdz disbakteriozes gadījumā un atjauno imunitāti.

Tāpat kā griķu dīgsti, tās stimulē galvas smadzeņu darbību un uzlabo atmiņu!

Arī garšo labi! Nevar nepieminēt arī lieliskās garšas īpašības, kādas piemīt mazajiem stādiņiem: šī sastāvdaļa lieliski izceļ gaļas, mērču un salātu garšu.

Ēd ar baudu un veselīgi! Ja raksts šķita noderīgs, padalies arī ar draugiem.

LA.lv