Pamatēdieni, Receptes

Dārzeņu maize ar rīsu un mandeļu miltiem – ļoti sātīga, bez glutēna

Foto - Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
300 g ķirbja (der arī biete, burkāns, kālis, kabacis, kolrābis un citi dārzeņi, ko var sarīvēt)
80 g cietā siera
200 ml rīsu miltu
50 ml mandeļu miltu
3 olas
2 tējkarotes cepamā pulvera
100 ml eļļas vai sviesta
50 g sēklu pēc izvēles: saulespuķu, linsēklas, čia vai citas sēkliņas
rozmarīns, ķimenes un rozā pipari, var izvēlēties citas garšvielas pēc patikas
pustējkarote sāls

Pagatavošana.
Metāla cepamveidni izklāj ar cepampapīru (ja to neizdara, klaipiņu laukā neizdabūt). Ja izmanto silikona veidni, tajā nevajag klāt cepampapīru, nevajag arī ieziest ar eļļu. Rupji sarīvē ķirbi, liek lielā bļodā, piesit olas, pievieno smalki sarīvētu cieto sieru, rīsu un mandeļu miltus, cepamo pulveri, eļļu vai izkausētu sviestu, pieber sēklas, garšvielas un sāli. Visu kārtīgi sajauc. Mīkla iznāk bieza, tāda kā ķepīga. Liek veidnē un cep cepeškrāsnī 190 grādos 40 minūtes.
Kad klaipiņš izcepies, veidni izņem no krāsns, taču vēl 10 minūtes maizīti patur veidnē, pēc tam var sagriezt un baudīt.
Dārzeņu maize ir bez glutēna, jo izmantoti tikai mandeļu un rīsu milti. Šāda maize ir ļoti sātīga, var aizvietot launagu vai brokastu tiesu.
Lai klaips izceptos, mīkla jāliek formā. Liekot mīklu tāpat vien uz cepešplāts, tā lēnām izplūdīs, zaudēs aprises.

Pievienot komentāru