Praktiski
Receptes

Cūkgaļas karbonādes, kūpināta bekona un burkānu mērce ar piedevām 16

Foto-Karīna Miezāja

Sastāvdaļas
• 5,5 kg cūkgaļas kakla karbonādes
• 500 g kūpināta bekona
• 2 kg burkānu
• 1 kg sīpolu
• 0,5 l saldā krējuma (15%)
• 200 g kartupeļu cietes

Salātiem
• ledus salāti
• Ķīnas kāposts
• baltais redīss
• svaigi gurķi
• tomāti
• sarkanā paprika
• dzeltenā paprika
• sēkliņu maisījums (sezama, saulespuķu, ķirbju sēklas un linsēklas)

Salātu mērcei
• olīveļļa
• franču sinepes
• medus
• pipari
• sāls

Pagatavošana.

Cūkgaļas kakla karbonādi sagriež palielos gabalos, uzbārsta sāli, piparus un apbrūnina uz pannas cepeškrāsnī. Tad apbrūninātos karbonādes gabalus liek katlā, pievieno kubiņos sagrieztus sīpolus un sarīvētus burkānus, kas iepriekš apcepti uz pannas eļļā. Pieliek gabaliņos sagrieztu kūpinātu bekonu. Visu apcep, pielej ūdeni tā, lai tas nosegtu katla saturu. Uz lēnas uguns vāra aptuveni 40 minūtes. Kādas 10 minūtes pirms vārīšanas beigām gaļas mērcei pielej saldo krējumu. Tad mērci ietumē ar kartupeļu cieti. 200 gramiem pievieno ūdeni un, maisot mērci, lēnām tai pievieno. Pēc tam mērci pavāra 5-7 minūtes.

Lai pagatavotu salātus, redīsu un gurķus sagriež plānās šķēlītēs, papriku – salmiņos, tomātus – daiviņās, salātus saplūkā. Visu pārlej ar sinepju, medus un olīveļļas mērci.

Pasniedz ar vārītiem griķiem.

!!! Lai cūkgaļas karbonāde, gatavojot mērci, ātrāk kļūtu mīksta, to pirms likšanas katlā apbrūnina cepeškrāsnī.

LA.lv