Deserti un saldumi, Receptes

Citronu “siera” kūka ar mellenēm bez piena produktiem. Svaigēdāju recepte

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sastāvdaļas:

1 glāze negrauzdētu Indijas riekstu, kas mērcēti 3-4 stundas

1 neliela citrona sula

3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas 

3 ēdamkarotes medus

1 vaniļas pāksts

1/2 glāze saldētu vai svaigu melleņu 

Apakšējai kārtai:

sauja mandeļu

sauja negrauzdētu Indijas riekstu (sausu, nemērcētu)

6-7 karaliskās vīģes

2 šķipsniņas sāls

Siera kūkas svaigēdāju analogs nesatur dzīvnieku izcelsmes produktus, tāpēc bērni un pieaugušie, kuri cieš no alerģijām pret piena produktiem, var droši baudīt šo gardumu.

Indijas riekstus iemērc vai nu uz nakti vai uz vismaz 3-4 stundām.

Sasmalcina blenderī sastāvdaļas apakšējai kūkas kārtai. Riekstus labāk sadrupināt, nevis pārvērst miltiem līdzīgā konsistencē, tā veidosies interesantāka tekstūra. Apakšējai kārtai būtu jāsanāk kā lipīgai masai.

Ieklāj cepamajā formā (ar norādīto sastāvdaļu daudzumu tā var būt 8*11*6 liela) pārtikas plēvi un vienmērīgi noklāj apakšējo slāni. Ieliek saldētavā.

Sablendē Indijas riekstus, citrona sulu, medu, vaniļas sēklas un kokosriekstu eļļu.

Pēc vajadzības pievieno pāris karotes ūdens, taču pievērsiet uzmanību, lai masa izdotos bieza!

Pēc garšas pievieno vēl medu vai citronu. Kad izveidojusies vienmērīga masa, pusi no tās atliek malā. Otrai pusei pievieno mellenes un atkal rūpīgi samaisa.

Ar mellenēm sajaukto masu liek uz kūkas pamatmasas, nolīdzina ar lāpstiņu un atkal ieliek saldētavā. Kad augšējā masa nedaudz sastingusi, tai virsū klāj atlikušo, balto, masu.

Ja masa sanākusi bieza, kā tam arī vajadzētu būt, balto kārto var likt pat uzreiz.

Dekorē ar ogām.

Tur ledusskapī 3-4 stundas, līdz “siera” kūka sastingst. Bet var arī baudīt uzreiz.

Avots: badmama.com.ua

Pievienot komentāru