Praktiski
Receptes

Cīsiņu bruņurupuči. Bērni būs sajūsmā!0

“Rīgas Miesnieks” publicitātes foto

Nav noslēpums, ka viena no ātrāk pagatavojamajām un iemīļotākajām uzkodām, kas garšo kā lieliem, tā maziem, ir cīsiņi. Vārīti vai cepti, kā piedeva pamatēdienam vai kā neliels našķis izsalkuma remdēšanai – katram ir savs iecienītākais veids, kā tos baudīt.

Sastāvdaļas
* 4 jau iepriekš sagatavotas maltās gaļas kotletes (jēlas);
* 12 cīsiņi;
* 4 šķēles auksti kūpināta bekona;
* 8 krustnagliņas;
* servēšanai – salātlapas.
Pagatavošana

Uzliec jau iepriekš pagatavotās jēlās kotletes uz cepeškrāsns pannas, kas noklāta ar cepampapīru.

Katra bruņurupuča pagatavošanai sagriez 2 cīsiņus gareniski uz pusēm un vienā galā izdari 3 iegriezumus (tie būs bruņurupuča pirksti), iespraud kotletē 2 cīsiņu pusītes ar pirkstiem uz ārpusi kā priekškājas un 2 – kā pakaļkājas.

Lai izveidotu galvu, nogriez 3/4 cīsiņa un tā galā izdari iegriezumu – tā būs bruņurupuča mute.

Lai izveidotu bruņurupuča acis, cīsiņā iespraud 2 krustnagliņas un iespied cīsiņu kotletē.

Lai galva turētos uz augšu, paliec zem tās nelielu cīsiņa gabaliņu.

No mazās cīsiņa ceturtdaļas izveido bruņurupuča asti.

Tāpat izveido arī pārējos bruņurupučus.

Sagriez katru bekona šķēli gareniski uz pusēm un vēlreiz uz pusēm, lai sanāktu 4 gareniskas šauras šķēles.

Izvieto 2 šķēles pāri kotletei vienā virzienā un 2 – otrā virzienā, lai izveidotos rūtiņas. Cep 200 grādu uzkarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes vai līdz brīdim, kad cīsiņi ir pilnībā izcepušies un bekons ir kļuvis brūngans.

Kad maltīti servē, bruņurupuci uzmanīgi uzcel uz salātlapas.

Saistītie raksti
LA.lv