Praktiski
Receptes

Čili zupa jūtu uzkarsēšanai1

Foto – Marta Purmale

(4 porcijas)

PAGATAVOŠANA

Vāra garšaugu buljonu. Katlā lej ūdeni un liek visas saknes un garšvielas. Vāra pusstundu. Ļauj, lai garšas savelkas. Nokāš.

Gatavo zupu. Katlā vai dziļā pannā sakarsē olīveļļu un apcep sakapātu sīpolu un ķiploku. Burkānu sagriež mazos kubiciņos un arī apcep. Papriku un čili sagriež gabaliņos, ber klāt pārējiem dārzeņiem un apcep. Nomizo tomātu, sagriež kubiciņos un pievieno visam, kas jau apcepies. Uzlej garšaugu buljonu un uzvāra.

Pirms pasniegšanas zupai pievieno kubiciņos sagrieztus avokado. Lej šķīvī un pārkaisa ar cieto sieru.

Saistītie raksti

Pavāres piebilde. Šāda zupa sasilda un rada māju izjūtu. No tās var justies paēdis, lai gan tā ir veģetāra un pat vegāniska zupa. Ātri pagatavojama, pa spēkam ikvienam. Tātad var pasniegt ne tikai dāma savam vīrietim, bet arī viņš viņai – īsts mīlestības apliecinājums.

Mīlestības akcenti

* Čili – uzlabo asinsriti, vairo enerģiju.

* Avokado – stiprina sirdi.

* Ķiploks – palielina dzīvesprieku, pastiprina dzimumtieksmi.

* Sīpols – atjauno seksuālo spēku.

 

Recepte no kafejnīcas “Austra”

LA.lv