Deserti un saldumi, Receptes

Ceriņu mājas kūka. Lelde Lietaviete dalās ar savu ģimenes recepti

Publicitātes foto

TV dīva Lelde Lietaviete svētkos sevi un mīļos labprāt lutina ar kārumiem.

Sastāvdaļas biskvītam
10 olas
10 tējkarotes cukura
10 tējkarotes kviešu miltu

Smilšu mīklai:
250g sviesta
300g kviešu miltu
200g cukura
Rīvētas citrona miziņas

Krēmam:
5 olas
200g cukura
5 ēdamkarotes kviešu miltu
500ml piena
100g sviesta
Vaniļas cukurs
Plūmju ievārījums pēc vajadzības

Dekorēšanai – ogas un augļi pēc izvēles

Pagatavošana.

Sakarsē krāsni 150 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru. Biskvītam olu dzeltenumu saputo ar cukuru, pievieno miltus. Tad iecilā saputotus olu baltumus. Smilšu mīklai sviestu saputo ar cukuru, pierīvē citrona miziņu un pievieno miltus. Izklāj uz pannas un cep krāsnī 15 minūtes. Tikmēr  krēmam olas samaisi ar cukuru, pievieno miltus, vaniļas cukuru un vārītu pienu. Ūdens peldē iebiezini, tad atdzesē un puto kopā ar sviestu. Visas kārtas liec kopā, pa vidu smērējot plūmju ievārījumu. Dekorē ar ogām un augļiem pēc patikas.

3 Komentāri

Pievienot komentāru