Receptes, Zupas

Ceptu biešu krēmzupa ar Jāņu siera krēmu un čipsiem

Avots: biedrības "Siera klubs" grāmata "Jāņu siers"

Sastāvdaļas
• 300 g biešu
• 30 g šalotes sīpolu
• 20 g ķiploka
• 30 g olīveļļas
• 30 g Vorčesteras mērces
• 150 g piena
• 300 g saldā krējuma
• 250 g Jāņu siera
• Rozmarīna zariņš
• Pipari
• Sāls

Pagatavošana.
Bietes nomazgā, liek folijā, uzkaisa sāli, piparus, uzlej olīveļļu un cep, kamēr mīkstas. Zupai paredzētās sastāvdaļas sagriež kubiciņos, cep katlā olīveļļā, tad pievieno Vorčesteras mērci, saldo krējumu un pienu, uzvāra, sablendē un izberž caur sietu. Gatavo čipsus: Jāņu sieru sarīvē, uzber uz cepamā papīra un cep krāsnī, kamēr kļūst brūns. Atlikušo sieru liek blenderī, pielej saldo krējumu un sablendē.

Zupu lej šķīvī, pievieno Jāņu siera krēmu un čipsus.

Recepte no biedrības “Siera klubs” grāmatas “Jāņu siers”

Pievienot komentāru