Praktiski
Receptes

Ceptu ābolu pīrāgs ar sukādēm smiltsērkšķu un dzērveņu sulā0

Foto – Anda Krauze

Ceptu ābolu pīrāgs ar sukādēm smiltsērkšķu un dzērveņu sulā – vēl viena burvīga recepte, ko man ir iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Sajaucu līdzīgās daļās smiltsērkšķu un svaigi spiestu apelsīnu sulu, pievienoju nedaudz cukura. Daļu maisījuma nedaudz pavāru, uzleju uz ķirbja un cidoniju sukādēm un ļauju tām piebriest. Otru daļu sajaucu ar cukura sīrupu un svaigi spiestu dzērveņu sulu.  Ābolu daiviņas pārkaisu ar cukuru un kanēli. Formiņā pamīšus kārtoju ābolu daiviņas un mandeļu miltus; lieku karstā cepeškrāsnī un cepu 140 grādos 45 minūtes. Atdzesēto pīrāgu sagriežu un servēju ar sukādēm un mērci.

Saistītie raksti
LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Siltumnīcā pēkšņi sākuši vīst tomāti. Kas par iemeslu un kā glābt augus?
7 stundas
ML
Māra Lapsa
Praktiski
Deserts ar rīvmaizi, saldējumu un medu
10 stundas
AG
Aija Geida
Praktiski
Kā pagatavot garšaugu sāli. Recepte
10 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

RO
Regīna Olševska
Latvijā
Pirmspensijas cilvēki stājas augstskolās. Kas ir pieprasītas programmas?
2 stundas
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas Tatros dzīvību zaudējuši četri cilvēki, bet 30 ievainoti
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Jūrmalas restorānā tikušies Šlesers un Rīgas domnieks Bergmanis 2
6 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Divi puikas vieni paši izdzīvo trīs dienas: paglābj veiksmīga sakritība
1 stunda
LA
LA.LV
Dabā
Sinoptiķi pavēsta, kad gaidāms karstākais laiks: prognoze 7 dienām
6 stundas