Praktiski
Receptes

Cepts Burtnieku zandarts ar batāšu biezeni, kvinoju un jaunajiem burkāniem 16

Foto – Ilze Pētersone

Cep zandartu

Karstu pannu, kurā ieklāts pergamenta papīrs, lai pie tās nelīp zivs āda, nedaudz ietauko ar eļļu un sviestu un cep filejas gabalus, kas iegūti no aptuveni 2 kg smagas zivs, ar ādu uz leju, līdz tā kraukšķīga. Apgriež otrādi un pabeidz cept krāsnī 180°C 4 – 6 min.

Gatavo biezeni

0,5 kg sagrieztu batāti aplej ar pienu un ūdeni (ļauj saglabāt krāsu un dod maigāku garšu) un izvāra mīkstu. Izkāš un sablenderē viendabīgā masā kopā ar 200 g saldā krējuma, 30 g sviesta, sāli un cukuru pēc garšas. Ja gribas krēmīgāku, pievieno vēl saldo krējumu un sviestu.

Cep kvinoju

200 g kvinojas aplej ar aukstu ūdeni un vāra, līdz tā atvērusies. Sietā noskalo ar aukstu ūdeni un apcep katliņā 5 g sviesta, pieber sāli.

Blanšē un karamelizē burkānus

12 nomizotus jaunos burkānus applaucē verdošā ūdenī apmēram 3 min un tūlīt atdzesē aukstā ūdenī. Apcep, pievienojot sāli, uz uzsildītas un viegli ietaukotas pannas, pēc tam karamelizē, pievienojot ēdamkaroti medus.

Ēdienu pasniedz ar Holandes vai kādu citu pēc savas garšas tīkamu mērci.

LA.lv