Praktiski
Receptes

Cepti ķirbji panējumā 0

Foto: Tomo Jesenicnik/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 400 g ķirbja
• 2 olas
• rīvmaize
• garšvielas
• milti
• eļļa

Pagatavošana.
Ķirbi notīra, sagriež šķēlēs, uzbārsta garšvielas, apviļā miltos, tad sakultā olā, visbeidzot rīvmaizē, liek pannā sakarsētā eļļā un apcep no abām pusēm gaiši brūnas.

Pasniedz ar kausētu sviestu vai pārkaisa ar cukuru un kanēli.

Cepšanai ir piemēroti riekstu, muskata un pudeļu grupai piederīgie ķirbji. Ja vēlas ķirbim piešķirt citādu garšu, izmanto zivīm, maltajai gaļai vai vistai paredzētos garšvielu maisījumus.

LA.lv