Praktiski
Receptes

Ceptas baravikas – karaliska maltīte 0

Foto – Shutterstock

Sastāvdaļas – 600 g sēņu, 2 tējkarotes sāls, 1 ola, 2 ēdamkarotes rīvmaizes, 200 g sviesta.

Lielas, bet vēl cietas baravikas notīra, 2–3 cm zem cepurītes nogriež kātu, noslauka ar mitru drānu, ja vajadzīgs, novelk cepurītes miziņu un izņem stobriņu slāni.

Baravikas sagriež 1 cm biezās šķēlēs, apsāla, iemērc pussaputotā olā, apviļā baltmaizes rīvmaizē divas reizes un no abām pusēm apcep sakarsētā sviestā.

Karstās sēņu šķēles sakārto dezinficētā burkā, uzliek novārītu metāla vāciņu, to pievalcē un sterilizē: 0,5 litru burku – 60 minūtes un 1 litra burku – 90 minūtes.

Sagatavots pēc tematiskās avīzes “Mājas labumi”

Saistītie raksti
LA.lv
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Īpašums par parādiem tiek pārdots izsolē. Kādos gadījumos izsoli var atzīt par nelikumīgu?
11 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Burkānu krēmzupa ar apelsīnu sulu
12 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Omes biezpienmaize. Klasiska recepte, kas noderēs ikvienai saimniecei
13 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

JL
Juris Lorencs
Latvijā
No vārda “nacionāls” nevajag kautrēties. Saruna ar profesori Maiju Kūli 1
Intervija 6 stundas
LE
LETA/LA.lv
Sports
Balinska skaisti vārti papildlaikā nodrošina “Dinamo” uzvaru Ņižņijnovgorodā
4 stundas
LE
LETA
Latvijā
FOTO: Izraugās Rīgas galvenās egles
6 stundas
LA
LA.lv
Kultūra
FOTO: Sirsnīgā gaisotnē piedzīvota filmas “Saule brauca debesīs” pirmizrāde
Speciālreportāža 4 stundas
EL
Egils Līcītis
Latvijā
Egils Līcītis: Bordāna valdības projekts iesviests papīrgrozā
6 stundas