Praktiski
Receptes

Cepta doradas fileja ar kvinojas plāceņiem, tomātu salsu un jogurta mērci 0

Foto – Matīss Markovskis

Sastāvdaļas
680 g doradas filejas
pusīte neliela čili
šķipsna timiāna
sāls un pipari pēc garšas
50 ml olīveļļas
20 g sviesta

Kvinojas plācenīšiem
150 g kvinojas
200 g cukīni
2 olas
neliels sīpols
sāls un pipari
olīveļļa cepšanai

Jogurta mērcei
100 g svaiga gurķa
5 g piparmētras
laims
200 g grieķu jogurta
sāls

Tomātu salsai
300 g tomātu
10 g kaperu
vidējs šalotes sīpols
10 g pētersīļa zaļumu
15 ml citrona sulas
50 g olīveļļas

Pagatavošana.
Uzkarsētā pannā liek sviestu un ielej olīveļļu, liek doradas fileju. Cep no abām pusēm, līdz tā gatava.
Kvinoju noskalo aukstā ūdenī, ber katlā, pievieno 360 ml ūdens un vāra aptuveni 10 minūtes.
Pa to laiku uz pannas apcep sīki sagrieztus sīpolus un cukīni.
Gatavo kvinoju nedaudz atdzesē, liek blenderī un viegli sablendē. Izliek bļodā, pievieno apceptos sīpolus ar cukīni, sāli, piparus un olas, visu samaisa. No šīs masas veido plācenīšus un cep uz pannas olīveļļā no abām pusēm, kamēr zeltaini.
Gurķi un piparmētru smalki sakapā, no laima izspiež sulu, tad pievieno grieķu jogurtam. Pieber sāli pēc garšas un visu sajauc viendabīgā mērcē.
Gatavo salsu: smalki sakapā tomātus, kaperus, šalotes sīpolus un pētersīļus, no citrona izspiež sulu, visu sajauc un pielej olīveļļu.
Cepto zivi pasniedz ar kvinojas plācenīšiem, jogurta mērci un tomātu salsu.
Var cept arī veselu doradu, tad to dara cepeškrāsnī. Dorada ir vērtīga diētiska zivs, turklāt ļoti bagāta ar olbaltumvielām. Var izmantot arī citas zivis, piemēram, mencu, zandartu, reņģes vai butes.

LA.lv