Praktiski
Receptes

Cepeškrāsnī cepts ķirbis ar saldo pildījumu0

Foto: Tomo Jesenicnik/Shutterstock

Sastāvdaļas
• 1 neliels ķirbis

Pildījumam
• 2 glāzes novārītu irdenu rīsu
• 1 glāze žāvētu augļu
• 1 glāze cukura
• 100 g sviesta
• 4 olas
• ķirbja sēklas

Pagatavošana.
Ķirbi nomazgā, atgriež cepuri, izņem mīkstumu, izlasa sēklas, izloba kodolus un apgrauzdē. Sviestu, cukuru un olu dzeltenumus saputo, iemaisa novārītus rīsus, nomazgātas un nosusinātas rozīnes vai citus žāvētos augļus, apgrauzdētās ķirbja sēklas un saputotus olu baltumus. Pildījumu liek ķirbī.

Ķirbi novieto uz plāts un sakarsētā cepeškrāsnī cep, līdz ķirbja ārējā mala mīksta (to pārbauda iedurot). Pasniedz karstu vai atdzesētu. Izceptā ķirbja plānā koksnainā miza veido it kā čaulu – trauku, no kuras ēdienu izņem ar karoti.

Īpaši gardi ir riekstu ķirbju grupai piederīgās šķirnes ‘Delicata’ un ‘Sweet Potato’.

LA.lv