Produkti un garšvielas, Receptes

Cepam maisā! Bez taukvielām, ar garšvielām

Foto - Fotolia

Cepamie maisi ir ideāls veids, kā ar minimālu taukvielu daudzumu pagatavot sātīgu maltīti, turklāt nekādas piepūles: saliec visu maisā, aiztaisi – un cepeškrāsnī iekšā! Ar ko atšķiras ražotāju piedāvātie maisiņi, un kas jāzina, cepeškrāsnī gatavojot ikdienas maltīti?

Nepiedeg un nekļūst sauss

Viena no cepamo maisu lielākajām priekšrocībām ir iespēja gatavot pilnīgi bez eļļas vai citām taukvielām. Īpaši labi izcepas gaļa kopā ar dārzeņiem, jo gaļā ir taukvielas, kas karstumā kūst un palīdz vienmērīgi izcepties gan dārzeņiem, gan pašam gaļas gabalam. Otra būtiska priekšrocība – nav jāuztraucas, ka ēdiens būs sauss un piedegs. Maisā tas izdodas sulīgs un vienmērīgi izcepies, jo mitrums gatavošanas laikā neiztvaiko, turklāt dažādi dārzeņi un gaļa izcepas vienlaikus.

Daudzi iebildīs – bet kā tad ar kārdinoši kraukšķīgo garoziņu? Cepamajā maisā, protams, nekas nav ar zeltaini brūnu virspusi. To viegli var iegūt, izņemot gatavos produktus no maisa, liekot pannā, ieslēdzot krāsniņā režīmu ar ventilatoru, un pēc 3–10 minūtēm būs brūna garoziņa. Taču jāuzmanās, lai nepiedeg, jo dažiem elektrisko cepeškrāšņu modeļiem ilgāk par 3–5 minūtēm šo režīmu nevar izmantot, jo apdeg augšpuse.

Pievienot komentāru