Praktiski
Receptes

Čapati – austrumu maizīte0

Foto-Aija Geida

Sastāvdaļas
• 500 g kviešu miltu
• 100 g rudzu kliju
• 200–300 ml ūdens
• tējkarote sāls

Pagatavošana.
Kviešu miltus sajauc ar rudzu klijām un pieber sāli. Pamazām lej klāt ūdeni istabas temperatūrā un diezgan ilgi mīca mīklu, līdz tā kļūst viendabīga, mīksta un elastīga. Ietin pārtikas plēvē un noliek stundu atpūsties.

Sadala mīklu 16 vienādās daļās un saveļ bumbiņas. Darba virsmu un mīklas rulli apkaisa ar miltiem un no katras bumbiņas izrullē plānu plāceni. Liek uz pannas bez taukvielām un sasilda no abām pusēm. Tad liek uz restītēm un virs gāzes liesmas vai atklātas malkas plīts liesmas apcep no abām pusēm. Ja viss izdarīts pareizi, čapati uzpūšas kā balons. Tad noņem no uguns un apziež ar izkausētu sviestu.

Čapati garšo mazliet līdzīgi lavašam. Garša nav izteikta, bet ir maiga un neitrāla, tajā pēc vēlēšanās var pildīt grilētus dārzeņus un siera vai citus salātus.

LA.lv
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
Laiks siet pirtsslotas: kādus augus izvēlēties un kā siet
21 stundas
AS
Anna Skariņa
Praktiski
Suns spēj sajust atsevišķas slimības saimniekam un ir lielisks dziednieks
1 diena
IL
Ilze Līvmane
Praktiski
Cigaretes skapī, cenas – sarakstā. Spēkā stājušies jauni grozījumi
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

Raivis Šveicars
Ekonomika
OIK no rēķiniem pārcels uz budžetu: ko ministrija domā ar “piesārņotājs maksā”?
3 stundas
LA
LA.LV
Dabā
Septiņas dienas valdīs vasarīgi silti laika apstākļi: jaunākā prognoze
16 minūtes
LE
LETA
Latvijā
“New York Times” publicē rakstu par Latvijas finanšu sistēmas problēmām
1 stunda
LE
LETA
Latvijā
Puntulis izsakās, kā risināt problēmas Latvijas Radio
54 minūtes
SK
Skaties.lv
Latvijā
Aiz šķietamas pašnāvības slēpa slepkavību…
43 minūtes