Praktiski
Receptes

Burkānu un valriekstu kūka0

Foto – Anda Krauze

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.
Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

LA.lv
IB
Indulis Burka
Praktiski
Videozvans – ekstra vai nepieciešamība? Kādas funkcijas tam piemīt? Kā ierīkot?
21 stundas
JK
JĀNIS KRĒĶIS
Praktiski
Suņi pazīst saimnieka balsi un saprot viņa teikto
1 diena
Inuta Šaroka
Praktiski
Sapņu ķērājs – košs akcents vakarēšanai uz terases, iekarams kokā vai vigvamā
1 diena

Lasītākie raksti

Par svarīgo

LA
LA.LV
Ekonomika
Apstiprināts lielākais ES fondu projekts – Latvijas dzelzceļa elektrifikācija
30 minūtes
LA
LA.LV
Ekonomika
FOTO: Latvijā palaists pirmais 5G internets LMT tīklā un iedarbināts pirmais 5G rūteris
1 stunda
OZ
Olafs Zvejnieks
Ekonomika
“Piecelties! Ekonomiskā tiesa nāk!”
12 minūtes
LE
LETA
Latvijā
IKVD min, kur varētu būt notikuši pārkāpumi LU rektora vēlēšanās
3 stundas
VS
Viesturs Sprūde
Pasaulē
“Apollo 11”. ASV atceras Mēness uzvaru
55 minūtes