Praktiski
Receptes

Burkānu un valriekstu kūka0

Foto – Anda Krauze

Recepti piedāvā kafejnīcas “Gardā pupa” īpašnieks un šefpavārs IMANTS DZELME.

Sastāvdaļas – burkāni, valrieksti, citrons, brūnais cukurs, sojas milti, olīveļļa, vaniļa, šokolādes skaidiņas, skābais krējums.

Pagatavošana.
Sarīvē burkānus (apm. 200 g), sasmalcina valriekstus.
Burkāniem pievieno garšvielas, sojas miltus, kas samīcīti olīveļļā, un riekstus. Samaisa viendabīgā masā.
Veidnē ieklāj cepamo papīru un ietauko malas. Ielej mīklu. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai un liek cepties. Cep ~ 40 minūtes.
Kūku pārlej ar skābo krējumu (piešķir pikantumu), kam pierīvēta citrona miziņa un pievienots cukurs.
Ieliek ledusskapī, lai sastingst, tad dekorē ar šokolādes skaidiņām.

LA.lv
Inita Šteinberga
Praktiski
Oktobra steidzamie dārza darbi, ko neatlikt uz rītdienu
21 stundas
RR
Rebeka Rogale
Praktiski
3 soļi, kā izvēlēties pareiza izmēra paklāju
23 stundas
PR
Praktiski.lv
Praktiski
Veselīga ābolu kūkas recepte īstām latviešu saimniecēm
23 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

ZD
Zigfrīds Dzedulis
Ekonomika
Mainīs nepatērētā ūdens sadalīšanu “uz galviņām”
18 minūtes
LE
LETA/LA.LV
Sports
VIDEO: Porziņģis NBA atgriežas ar 23 punktiem un uzvaru pār Bertānu
50 minūtes
LE
LETA
Dabā
Ceturtdien daudzviet spīdēs saule
37 minūtes
LL
LETA, LA.lv
Ekonomika
Daugavpilī pie “Swedbank” bankomātiem izveidojušās rindas. Kā situāciju komentē banka? 1
8 stundas
Mārtiņš Āboliņš
Ekonomika
Mārtiņš Āboliņš: Kļūdas budžeta ieņēmumu prognozē var būt sāpīgas
49 minūtes